Svet
443 ogledov

Z jajci nad kralja Karla III.!

protestnik Karel III. jajca
1/4
Profimedia
V odziv na protest moškega pa je zbrana množica skandirala "Bog varuj kralja".

V mestu York na severu Anglije je policija danes aretirala moškega, ki naj bi v britanskega kralja Karla III. in njegovo soprogo Camillo vrgel vsaj tri jajca. Do incidenta je prišlo med njunim sprehodom po mestu, kjer sta se kasneje udeležila tudi odkritja kipa kraljice Elizabete II., poroča BBC.

V videoposnetkih, ki so jih objavili različni britanski mediji, je bilo videti, kako se je več policistov na ulici podalo za človekom, ki je proti kralju metal jajca, in ga aretiralo. Trenutek, ko se je začelo obstreljevanje kralja z jajci, si lahko ogledate tudi na spodaj priloženih posnetkih (Na YouTubu od 0:28 naprej).

Po besedah novinarke je moški verjetno protestiral zaradi povezav in ravnanja kraljeve družine v zvezi s kolonialno preteklostjo države. Moški je namreč vpil, da je bila država zgrajena na krvi suženjstva. V odziv na protest moškega pa je zbrana množica skandirala "Bog varuj kralja".

Kralj in njegova žena sta trenutno na dvodnevnem obisku v grofiji Yorkshire. V jutranjih urah sta se sprehodila po zgodovinskem starem mestnem jedru Yorka, kjer sta se udeležila tudi odkritja kipa kraljice Elizabete II., prvega postavljenega po njeni smrti 8. septembra.

Komentarjev 2
  • malarin 11:35 10.november 2022.

    Da se niso zmotil, Kralj naj se varuje boga . . .

  • Ender3 18:40 09.november 2022.

    In človek je že mislil, da so samo posranci SDSa ogroženi. Ubogi kralj in to je šele, začetek kariere !

Sorodne novice