Svet
20891 ogledov

"Zakaj je pri nas taka beda? Zakaj so ljudje tiho?"

ročna prtljaga
1/2
Shutterstock
Razočarani 22-letnik je vladi sporočil, zakaj odhaja v Nemčijo.

"Imam 22 let, sem kmetijski tehnik iz Slavonije, delam pa kot varilec. Zakaj? Ker v moji stroki ni dela, ker ste postavili minimalno plačo pri 320 evrih, ki jo sužnjelastniki izkoriščajo in zaradi česar mladinimamo nobene prihodnosti. Delam sem v Luksemburgu, kjer za to, kar delam, plačajo po šest tisoč evrov. Jaz sem tam delal v hrvaškem podjetju, ki mi je plačalo dva tisoč evrov. Za isto delo na Hrvaškem bi dobil 530 evrov, ampak prijavili bi me pa seveda za minimalno plčao. Kakšno pokojnino bom imel?" je hrvaški vladi prek Facebooka sporočil Oliver Magdić.

"Grem v Nemčijo, ko so me starši in punca pospremili na železniško postajo, sem trikrat zajokal, ko sem pomislil, da jih tri mesece ne bom videl, punce, družine, moje Slavonije. Zakaj je pri nas taka beda? Zakaj so ljudje tiho? Zakaj se nič ne spremeni? Vem, da to kar sem napisal, nikomur nič ne pomeni, ampak pišem v solzah v očeh, ker moram zapustiti vse, kar je moje …Govorite o nižji nezaposlenosti, ljudje se temu smejejo. Seveda, da se je zmanjšala, saj ste iz Slavonije pregnali pol ljudi, seveda so zaposleni, ampak ne na Hrvaškem. Moralo bi vas biti sram!" je že zapisal Magdić. 

Na njegov komentar se je odzvalo že več kot enajst tisoč ljudi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Avatar Leon
    Leon 15:43 29.september 2017.

    Skippy ............drugače pa verjetno nimaš finančnih težav ?

  • Marcel Pravnik 09:46 28.september 2017.

    in tu še je strošek TUJIH delavcev, ki jih ima država z njimi, katere pa končno plačamo davkoplačevalci. MISLIM, DA BI MORALA DRŽAVA KOT LASTNIK, V PRIMERU KO ZAZNA TAK POJAV ZAMENJATI VODSTVO, SAJ JE TO NAPAČNA SMER IN NE ...prikaži večE PRINAŠA STANDARDA, KI SI GA ŽELIMO.

  • Marcel Pravnik 09:43 28.september 2017.

    Nadaljevanje prejšnjemu komentarju: vodstveni kader teh državnih firm delajo škodo tako firmi,kot delavcem in kot tudi državi. Strošek z nabavo tujih delavcev je neprimerno višji kot bi bil strošek boljšega plačila, s čimer bi bili zaposleni bolj motivirani kot tudi ...prikaži veči bi bil upad zaradi bolniških, nenazadnje pa tudi strošek TUJIH delavcev (stroški iskanja delavcev, nastanitev, izobraževanje, in seveda ti delavci prav tako ne bodo delali za mizerijo, zato bodo prej ali slej Pošti pobegnili.

Sorodne novice