Svet
1298 ogledov

Zato Notre Dame grozi nova katastrofa

Požar Notre Dame Epa
Rekordno visoke temperature bi lahko vplivale na zrušenje stropa in zidov katedrale Notre Dame, opozarjajo strokovnjaki.

Philippe Villeneuve, francoski arhitekt in restavrator je za francoske medije opozoril, da so zidovi katedrale Notre Dame po nedavnem uničujočem požaru še vedno napojeni z vodo kot posledico gašenja požara.

Ob rekordnih temperaturah, ki jih te dni pričakujejo in že doživljajo v Franciji, bi se zidovi lahko prehitro osušili, medtem ko je struktura katedrale še vedno izjemno krhka, pojasnjuje Villeneuve.

"Bojim se, da bi ob prehitrem sušenju zidovi in podporni stebri enostavno popustili," je opozoril arhitekt in restavrator. Na katedrali sicer strokovnjaki trenutno delajo ravno na stabiliziaciji strukture katedrale, preden se bodo lahko začela obnovitvena dela.

Kot je znano, francoski predsednik Emmanuel Macron je obljubil, da bo pariška katedrala obnovljena v petih letih.

Kot je znano, milijoni ljudi v zahodni Evropi se te dni dušijo v izjemni vročini, zaradi katere so že padli novi temperaturni rekordi, med drugim v Franciji, Nemčiji, Belgiji, na Nizozemskem in Veliki Britaniji. Osvežitev prihaja konec tedna.

Notre-Dame požar Neverjetno Svet S požarom se želijo okoristiti na ta premeten način Notre-Dame požar Notre Dame Svet Gasilci objavili dramatičen posnetek

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • marsal 11:46 26.julij 2019.

    hitro treba zbrati še en par miljard !

Sorodne novice