Vizita za živali
1544 ogledov

Mestni redarji nad lastnike psov

Redar Andrej Leban
Lastniki psov, pozor. Kazni so visoke.

Redarji mariborskega medobčinskega inšpektorata in redarstva bodo v maju izvajali poostren nadzor na področju spoštovanja določil zakona o zaščiti živali, mestnega odloka o zelenih površinah na območju Maribora ter odloka o javnem redu in miru na območju občine Lenart. Z nadzorom bodo preverjali, kako pravila spoštujejo lastniki psov.

pasji iztrebki Zdravje Pazljivo s pasjimi iztrebki

Kot so pojasnili na Mestni občini Maribor, morajo lastniki psov svoje ljubljence na javnih mestih sprehajati na povodcu, saj jim sicer grozi 200 evrov kazni. Prav tako jim grozi kazen v višini 62,59 evra, če za psi na javnih zelenih površinah ne poberejo iztrebkov ali pa vodijo pse na javna otroška igrišča. Izjema pri slednjem so službeni psi ali psi, ki pomagajo invalidnim osebam.

Razno 03.03.13, pes na povodcu, pasji sprehod, povodec, foto: shutterstock | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Iztrebki le v koše za iztrebke

Tudi odlok o javnem redu in miru na območju občine Lenart določa, da mora lastnik ali vodnik psa za njim počistiti iztrebke. V ta namen je dolžan imeti s seboj ustrezen čistilni pribor za pobiranje pasjih iztrebkov in ga ob pozivu pokazati pooblaščeni uradni osebi. Če iztrebkov ne odvrže v za to označene koše, tam, kjer teh ni, pa v posode za mešane komunalne odpadke, kršitelju grozi 80 evrov kazni.

Apartma na Hrvaškem Apartma na Hrvaškem Slovenija Šok po prihodu: umazanija, golobji iztrebki in plesen

Medobčinski redarji so s poostrenim nadzorom v Mariboru te dni že začeli. v soboto jih izvajajo na območju Športnega parka Tabor in Mariborskega otoka.

Pasji zitrebki Zanimivo Vizita za živali Tega o pasjih iztrebkih niste vedeli

V Lenartu bodo to skupaj s tamkajšnjimi policisti počeli v sredo na območju Športno rekreacijskega centra Polena, dan pozneje pa bo v Mariboru še en poostren nadzor na območju ob Dravi, in sicer ob sprehajalni poti od Studenške brvi do Koblarjevega zaliva in Mariborskega otoka.

Komentarjev 3
  • mph 21:02 19.maj 2018.

    Ko bi tako in redno po celi Sloveniji ...

  • gggg 17:56 19.maj 2018.

    Pravilno. Še v Ljubljani bi morali tako poostreno nadzirati. Opažam namreč, da mnogi lastniki ne znajo ravnati s svojimi psi.

Sorodne novice