Vizita za živali > Novice
3367 ogledov

Kako dolgo v resnici živijo zlate ribice?

zlata ribica Shutterstock
Obstaja velika razlika med tem, kako dolgo lahko živijo zlate ribice in koliko mesecev oziroma let te akvarijske živali v resnici dočakajo.

Zlate ribice lahko po poročanju specializiranega portala The Gold Fish Tank živijo nekaj desetletij. Ribica Goldie iz angleškega mesta Devon, ki je umrla leta 2005, je imela ob smrti kar 45 let, je poročal BBC.

To je veliko tudi za zlate ribice, ki lahko sicer – z ustrezno nego – dopolnijo več kot deset včasih tudi dvajset let.

A veliko zlatih ribic nima te sreče. Večina teh domačih živali živi nekaj let, veliko pa jih umre že po nekaj tednih oziroma mesecih. To je predvsem posledica tega, da se skrbniki ne posvetijo oziroma naučijo, kako je treba skrbeti zanje ali pa hitro izgubijo interes za te vode živali in jih začnejo zapostavljati.

Da bi vaša ribica živela kar najdlje, je pomembno, da ji zagotovite dobre življenjske pogoje. Omogočite ji, da plava v velikem akvariju, da ima ta primeren filter in da je voda vedno ustrezne kakovosti.

Na dolžino življenja ribic vplivajo tudi geni in kako so z njo ravnali preden ste jo prinesli domov. Ribice kupite v kakovostni in zaupanja vredni trgovini z malimi živalmi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice