Vizita za živali
8328 ogledov

Sprehod s psom vas lahko drago stane

Razno 03.03.13, pes na povodcu, pasji sprehod, povodec, foto: shutterstock Shutterstock
V prihodnjih dneh bodo še posebej pozorni.

Na območju Spodnjega Podravja veliko težavo predstavljajo nepobrani pasji iztrebki. Pristojne službe so se zato odločile izvesti intenzivnejši nadzor nad lastniki, piše Štajerski tednik. Lastnike, ki ne bodo pobirali pasjih iztrebkov, bodo denarno kaznovani. 

"Ne gre za posamezne kupčke pasjih iztrebkov, ki so skriti v grmovju, ampak so z njimi posejane zelenice, otroška igrišča, sprehajalne steze, ulice in trgi. V naši okolici je ta problematika najbolj opazna na območju mesta Ptuja," je Medobčinsko redarstvo zapisalo na spletni strani občine Dornava. Kot opozarjajo, ne gre le za nevarnost, da nekdo stopi v pasji iztrebek, ampak tudi za nevarnost, da se zaradi nepobranega pasjega iztrebka bolnega psa lahko okuži tudi drugi zdravi pes. V mislih pa je treba imeti tudi varno igro otrok na zelenicah v parkih in v peskovnikih otroških igrišč. 

pasji iztrebki | Avtor: Jure Tomc Jure Tomc

V odlokih o javnem redu in miru za območje Mestne občine Ptuj in v večini drugih občin v Spodnjem Podravju je določeno, da je zaradi varovanja zdravja in čistoče prepovedano puščati iztrebke domačih živali na javnih površinah. Neupoštevanje teh določb se kaznuje z globo 100 evrov. 

Podobne določbe imajo tudi drugje po državi. V Ljubljani bo nevestnega lastnika psa, ki za svojim ljubljenčkom ne bo pobiral iztrebkov, prav tako doletela globa v višini 100 evrov. Zaradi težav so v preteklosti z ostrejšim nadzorom in izrekanjem glob začeli tudi v Škofji Loki in Kranju. 

Vsi lastniki psov niso nevestni, ugotavljajo medobčinski redarji. Svetujejo več Slovenija Višje kazni za lastnike psov v Ljubljani

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • janez86 13:51 29.marec 2018.

    Vsak lastnik psa ,sprehajajo ga po svojem.

  • alen04 08:28 29.marec 2018.

    Ljudje ne metat vse lastnike živali v isto kanto. Žal so med nami tudi ritardiranci in tako bo vedno, žal.

  • maresem 07:13 28.marec 2018.

    Imam psičko in vedno pobiram drekce. Vidim pa nekatere, ko pogledajo stran in se delahjo bedake.... običajno jih spomnim na ne preveč prijazen način ker si prijaznega ne zaslužijo.

Sorodne novice