Vizita za živali
428 ogledov

Ta živila povzročajo največ alergij

pes, hrana
Vedno več psov ima težavo s preobčutljivostjo ali alergijami na nekatere sestavine pasje hrane, ki jih prodajajo v trgovinah za male živali.

Srbeča koža, vnetje ušes in prebavne motnje so najpogostejši znaki alergij pri psih. Pogosto pa je težko najti krivca za težave, ki lahko nastopijo tudi iz drugih razlogov. Pozorni naj bomo na znake alergije na določeno sestavino hrane, ko se odločimo za zamenjavo hrane, alergija pa lahko nastopi tudi nepričakovano in na hrano, ki jo je pes tudi leta dobro prenašal.

Žitarice niso najpogostejši alergeni

Ko sumite, da ima vaš pes alergijo na določeno živilo, se posvetite z veterinarjem o izločevalni dieti, s katero boste lahko ugotovili krivca. Med dieto skrbno opazujte svojega ljubljenčka, saj so lahko spremembe minimalne in lahko traja nekaj dni, da znaki alergije izginejo.

Žitarice pri psih ne spadajo med najpogostejše alergene, bolj pogosto se pri psih razvijejo alergije na določene živalske proteine.

Pes Vizita za živali Katerih barv psi v resnici ne ločijo

Sedem najpogostejših alergenov pri psih:

  1. Govedina
  2. Mlečni izdelki
  3. Žitarice
  4. Jajca
  5. Piščanec
  6. Jagnjetina
  7. Soja

Za alergijami lahko trpi katerekoli pasme pes, najpogosteje pa nastopijo pri naslednjih pasmah:

  1. Nemški bokser
  2. Koker Španjel
  3. Škotski ovčar
  4. Dalmatinec
  5. Nemški ovčar
  6. Lhasa Apso
  7. Pritlikavi Šnavcer
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice