Vizita za živali
2198 ogledov

Velika Britanija prepovedala takšne ovratnice za pse in mačke

električna ovratnica
Odločili so se in zakonsko prepovedali uporabo ovratnic za pse, ki je bila za mnoge zelo kočljiva.

V Veliki Britaniji so zakonsko prepovedali uporabo električnih ovratnic na psih in mačkah. Ovratnice, ki so jih večinoma uporabljali za "boljšo vzgojo psov", kot piše BBC, so živali stresle tudi z 100 do 6000 volti ali pa na kožo poškrobile škodljive kemikalije, ki so živali delno omamile.

Okoljski tajnik Michael Gove pravi, da so takšne ovratnice prizadejale nepotrebno bolečino in trpljenje. Wales in Škotska sta ta ukrep sprejeli že pred nekaj leti.

Kraljevsko društvo za preprečevanje krutosti nad živalmi je lansko leto naredilo raziskavo in objavilo, da je v Veliki Britaniji vsaj pet odstotkov ljudi, ki uporabljajo takšne ovratnice, kar pomeni, da zaradi svojih lastnikov trpi več sto tisoč živali. Čeprav je društvo pohvalilo odločitev države, da prepovejo takšne ovratnice, še vedno menijo, da bi morali enako storiti za električne ograje.

Dr. Rachel Casey, doktorica psihološkeha vedenja pri živalih, je za BBC povedala: "Znanstvene raziskave so pokazale, da električne naprave, ki dajejo averzivno stimulacijo, negativno vplivajo na zdravje psa in njegovo dobro počutje, zato bo imela ta prepoved zelo pozitiven vpliv na pse v Združenem kraljestvu."

 

Komentarjev 1
  • Avatar ovca
    ovca 09:32 10.september 2018.

    Torej to pomeni kaj? Določeni psi so zelo agresivni in se te agresije ne da preprečiti s priboljški. Absolutno tega nobena pasja šola ne bo priznala, Osebno sem za uporabo elektronskih ovratnic, vendar v skrajni sili. Do tja je še ...prikaži več kar nekaj drugih pripomočkov. Potrebno pa je zelo dobro poznati karakter psa (in lastnik in trener). Za odpravo agresije je potrebno vložiti ogromno truda. In je vredno. Ljudje pa se premalo potrudijo in prehitro posežejo po skrajnih sredstvih.