Vreme
22463 ogledov

Močna neurja po vsej državi, nekatere ceste so zaprte

Brnik Slovenski letalski portal
Največja verjetnost pojava toče na Gorenjskem, Dolenjskem, v Ljubljani in okolici ter v Spodnjem Posavju.

"Slovenijo prehaja sistem neviht, tudi močnejših. Trenutno je najbolj pestro v delu osrednje in severne Slovenije. V prihodnjih urah bo sistem neviht potoval v smeri Posavja, Podravja in jugovzhodne Slovenije," so že popoldan napovedali vremenoslovci portala Neurje.si.

Prognoza neviht | Avtor: Neurje.si Neurje.si
Na tej povezavi lahko preverite radarsko sliko padavin.

Toča je že padala na Koroškem in tudi na Brniku, medtem pa je južno od Ljubljane nastala še ena močnejša nevihta. 

Verjetnost pojava toče, ki temelji na radarskih meritvah, lahko spremljate na podstrani ARSO na tej povezavi. Po zadnjih podatkih ARSO je največja verjetnost pojava toče na Gorenjskem, Dolenjskem, v Ljubljani in okolici ter v Spodnjem Posavju. Ponekod je zaradi nanosov in podrtih dreves oviran promet. 

Gasilci imajo veliko dela

Veliko dela imajo tudi štajerski gasilci. Med drugim o več podrtih drevesih, zalitih kleteh, tudi o plazovih poročajo z območja Selnice ob Dravi, Ruš, Rač in Frama, Maribora, Pesnice, Poljčan ter Lovrenca na Pohorju.

Na območju občine Slovenske Konjice je zalitih več kleti in garaž, meteorna voda ogroža več objektov, prostovoljni gasilci iz več društev pa posredujejo kar na 23 lokacijah.

Tudi občino Gornja Radgona je zajelo močno neurje. Tam je strela udarila v drevo, ki je zagorelo, požar so pogasili gasilci. Ti pomagajo tudi pri prečrpavanju meteorne vode iz več objektov, navaja uprava. Gasilci prečrpavajo vodo tudi v naselju Pušča na območju Murske Sobote.

O poplavljenih objektih in blatu na cestah poročajo tudi iz Trebnjega, kjer so posredovali gasilci in delavci komunale. Tudi na območju Novega mesta je neurje naneslo blato na več cest, poplavljen je en objekt. Tudi tam posredujejo gasilci in delavci cestnega podjetja. Več objektov je poplavljenih na območju Mirne Peči.

Nekatere ceste so zaprte

Prometno-informacijski center za državne ceste opozarja, da nevihte z močnimi nalivi in točo ponekod ovirajo promet, zato voznike pozivajo k previdni vožnji, prilagojeni razmeram.

Regionalna cesta Ruše-Puščava je pri Fali zaprta zaradi nanosa kamenja in zemlje. Na glavni cesti Maribor-Dravograd je pri Selnici ob Dravi zaradi poplavljenega cestišča promet urejen izmenično enosmerno, prav tako na glavni cesti Mestinje-Šentjur pri Belem, a tam zaradi zemeljskega plazu, kažejo podatki Prometno-informacijskega centra za državne ceste, objavljeni ob 20.20.

Po napovedih vremenoslovcev bodo ponoči padavine ponehale, veter se bo umiril.

Majsko vreme Prognoza Slovenija Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka do sredine junija!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice