Zanimivo
2214 ogledov

Kempinski Palace Portorož - Veliki pokrovitelj spektakularne jadralne regate

Barcolana arhiv Barcolana
V soboto, 13. oktobra, bodo slovenske jadrnice v sklopu jadralne regate GO to Barcolana zaplule iz Portoroža v Trst.

Ljubitelji jadranja bodo drugi vikend v oktobru končno dočakali 50. jubilejno Barcolano in peto slovensko obarvano reli regato Go to Barcolana from Slovenia. Spektakularni pogled na morje izpred hotela Kempinski Palace v Portorožu se obeta v soboto, 13. oktobra, ko bodo slovenske jadrnice preplavile slovensko obalo. Štartna pištola bo ob 11. uri dopoldne naznanila začetek jadralne regate Go to Barcolana from Slovenija. Ta bo potekala vse do Trsta, kjer bo dan kasneje štart velike Barcolane, največje jadralne regate na svetu.

Vasilij Žbogar | Avtor: Vasilij Žbogar Facebook Vasilij Žbogar Facebook
Velike zasluge za to, da bo slovensko obarvana regata prvič štartala iz Portoroža ima prav Kempinski Palace hotel, ki je tudi glavni pokrovitelj tega dogodka. Za slovenski šport je regata Go to Barcolana from Slovenija izjemnega pomena, to pa potrjuje tudi odločitev Kempinski Palace Portorož, ki je za ambasadorja izbral Vasilija Žbogarja, najuspešnejšega slovenskega jadralca in dobitnika treh olimpijskih kolajn v jadranju.

"Kempinski Palace Portorož in naši lastniki MK Group podpiramo športno turistične dogodke na vseh trgih, kjer kot skupina delujemo. Zato odločitev, da postanemo partnerji regate Go to Barcolana from Slovenia ni bila težka. Z lokalnim okoljem želimo krepiti odnos in vzpostaviti dolgoročno sodelovanje ter skupaj razvijati turistične dejavnosti v Portorožu in na slovenski obali," poudarja Tomislav Hrala, direktor za marketing in prodajo Kempinski Palace Portorož.

Tomislav Hrala | Avtor: Kempinski Palace Portorož Kempinski Palace Portorož

Nikola Avram | Avtor: MK Group MK Group
Lastnik hotela Kempinski Palace Portorož je MK Group, kjer so prepričani, da lahko samo s celostnim razvojem obalnega turizma, na dolgi rok rastejo tudi posamezni turistični ponudniki. Regata je nedvomno izjemnega pomena za prepoznavnost in razvoj obalnega turizma. Kot pravi direktor hotelske divizije MK Group Nikola Avram, ni prvič, da destinacija, v katero vlagajo, postaja sinonim uspešnega turizma, kajti njihov cilj ni zgolj ustvariti uspešen hotel, pač pa tudi uspešno destinacijo kot celoto. Kot ena vodilnih hotelskih družb v regiji prav zato želijo aktivno prispevati k razvoju slovenskega turizma in razviti Portorož v eno najprestižnejših turističnih letovišč na Jadranu.

Sicer pa je turistična divizija del MK Group že 10 let. Njihov portfelj vsebuje 15 hotelov v petih hotelskih skupinah, ki vključujejo že omenjena Kempinski Palace Portorož, Kempinski Hotel Adriatic v Savudriji, MK Mountain Resort na Kopaoniku, Sheraton v Novem Sadu, poleg tega pa so še manjšinski lastniki v hotelski verigi Budvanske Rivijere v Črni Gori.

Barcolana | Avtor: arhiv Barcolana arhiv Barcolana

Lani se je 49. Barcolane udeležila 2.101 jadrnica, s čimer so organizatorji postavili svetovni rekord.

Barcolana | Avtor: arhiv Barcolana arhiv Barcolana

Več kot 300.000 ljudi je lani obiskalo Barcolano, kar samo potrjuje njeno veličino.

Barcolana | Avtor: arhiv Barcolana arhiv Barcolana

Gledalci regat Barcolana in reli regata Go to Barcolana from Slovenia lahko vsako leto uživajo v prečudovitih pogledih na jadransko morje polno najboljših domačih in tujih jadralcev.

Kempinski Palace Portorož | Avtor: MK Group MK Group

Glavni pokrovitelj regate Go to Barcolana from Slovenia je pet zvezdični hotel Kempinski Palace Portorož, ki se ponaša z 181 vrhunskimi sobami in apartmaji, 1500 kvadratnimi metri Spa centra, šestimi konferenčnimi sobami z dnevno svetlobo, unikatno Kristalno dvorano in zasebnim parkom. Prav tako svojim gostom ponuja dve a la carte restavraciji, Sophia in Fleur de Sel, z inovativnim konceptom hrane in pijače. Hotel je del hotelske družbe Kempinski, ki je najstarejša luksuzna evropska veriga, z več kot 120-letno tradicijo storitvene odličnosti.

Kempinski Hotel Adriatic | Avtor: MK Group MK Group

Junija letos je MK Group le korak od slovenske obale odprl najbolj luksuzno plažo v regiji, ki je del njihovega kompleksa Golf in spa letovišča Kempinski Hotel Adriatic.

Sorodne novice