Zdravje > Aktualno
8030 ogledov

Novo iz Maribora: Toliko ljudi je po novem v karanteni

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Vir okužbe iz Maribora še vedno ni znan.

Zaradi okužb s koronavirusom, o katerih smo poročali včeraj, ko je iz mariborske osnovne šole prišla novica, da je pri njih okužen učenec tretjega razreda Osnovne šole Ludvika Pliberka, je skupaj v karanteni 42 ljudi. 

Po besedah epidemiologinje območne enote NIJZ Maribor Sanje Vuzem, novih primerov do danes niso potrdili. Kot je znano, sta bila poleg dečka pozitivna še njegov brat in eden od staršev.

Covid-19 Slovenija Epidemiolog: Prinos nove okužbe je zamegljen

Po njenih besedah so epidemiologi stopili v kontakt še s člani širšega družinskega in prijateljskega kroga, za katere so predlagali 14-dnevno karanteno. Gre za nekje okoli 17 oseb, 25 pa jih je v karanteni že od včeraj. Poleg razreda z 18 učenci, so od včeraj v karanteni še njihova razredničarka in družina okuženega tretješolca. 

Ob družini osnovnošolca in njegovih sošolcih so zdaj v karanteni še sodelavci dečkove matere z ene od bencinskih postaj v Mariboru.

Covid-19 Zdravje Farmacevti o tem, koliko bo stalo cepivo

V strogi karanteni

 "Oseb, ki so trenutno v karanteni, za zdaj ne bodo testirali, saj ne kažejo znakov obolenj." Držati se morajo stroge karantene, dnevno morajo spremljati svoje zdravje, spremljati, če se jim bo pojavila telesna temperatura, večkrat pa bodo tudi kontaktirani s strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki bo spremljal njihovo zdravstveno stanje," je pojasnila epidemiologinja. 

Po besedah Vuzmove vir okužbe še vedno ni znan. 

Sorodne novice