Zdravje > Aktualno
150 ogledov

Slovenski otroci bodo danes promovirali zdrav način življenja

šola, prvi šolski dan, prvošolčki, Zoran JAnković Žurnal24 main
Atletska zveza Slovenije danes pripravlja množično akcijo, s katero želijo otroke spodbuditi k atletskim korakom in ozavestiti sodelujoče o pomenu zdravega načina življenja.

V projektu Začni mlad, tekmuj pošteno bo tako danes potekal najbolj množični tek otrok v Sloveniji, ki se ga bo glede na prijave udeležilo 22.799 otrok iz 226 vrtcev in šol.

Osnovne šole bodo tako za učence prve triade, poleg njih pa tudi šole s prilagojenim programom in vrtci, v sklopu rednega pouka, odmora, v času popoldanskega varstva ali v sklopu interesnih dejavnosti organizirali tek na 100 ali 200 metrov, prilagojeno starosti otrok.

Kot so pojasnili na Atletski zvezi Slovenije, sta to tudi uradni atletski disciplini, ki sta vedno na programu največjih mednarodnih in domačih športnih tekmovanj, tudi olimpijskih iger, svetovnih in evropskih prvenstev.

Otroci bodo lahko tekli v ravni liniji ali krožno, posamezno ali v skupini. Kot je povedal Nejc Jeraš z atletske zveze, "vsi otroci radi tečejo, ko odraščajo, pa pozabijo na to. Z akcijo tako želijo spodbuditi čim več otrok k gibanju in zdravemu načinu življenja".

Zanimanje za atletiko je po njegovih besedah skozi leta konstantno. V Sloveniji je registriranih skupno 9000 atletov vseh starosti, vsaj enega tekmovalnega nastopa na tekmovanjih atletske zveze pa se udeleži okoli 4000 atletov.

Osrednja lokacija današnjega teka bo ljubljanska Osnovna šola Koseze, kjer bo ob 14. uri teklo okoli 400 otrok, zanje bodo pripravili tudi druge animacije in poligone. Prireditve se bodo udeležili tudi predstavniki Atletske zveze Slovenije in Zavoda za šport RS Planica, pričakujejo tudi ministra za izobraževanje, znanost in šport Jerneja Pikala ter predstavnike Mestne občine Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.