Zdravje
29360 ogledov

"Kupil sem potrdilo, cepivo je vbrizgala v prazno"

Cepljenje Epa
Tako deluje hrvaški črni trg covid-certifikatov, za katerega na Hrvaškem plačate od 100 do 500 evrov.

Kot piše hrvaški Jutarnji list, lahko covidna potrdila na Hrvaškem trenutno prejmejo štiri kategorije državljanov: cepljeni, tisti, ki imajo negativen PCR test ali hitri antigenski test, in vsi, ki so preboleli koronavirus najmanj 11. dni po prvem dnevu pozitivnega PCR testa.

Četrta skupina državljanov pa je sodeč po njihovem pisanju tista skupina ljudi, ki covida ni prebolela, ne razmišlja o cepljenju, obenem pa se jim ne da na številna testiranja. Ti potrdila enostavno kupijo ...

Pri Jutarnjem listu so se pogovarjali s tremi moškimi. Eden med njimi je kupil potrdilo o cepljenju za 1000 kun, drugi je bil v ordinaciji že zmenjen z zdravnikom, a ju je pri delu prekinila medicinska sestra, tretji moški pa je odnehal pred samo realizacijo. Ponudbe za "lažno cepljenje" so bile od 100 do 500 evrov.

Na zahodu in severu pa nova različica

Prav zaradi prihoda nove različice omikron pa strokovnjaki dodatno pozivajo k precepljenosti populacije. Cepljenje namreč po prvih podatkih ščiti pred hudim potekom bolezni tudi pri najnovejši različici koronavirusa. 

Cepljenje Covid-19 Zdravje Bodo cepljeni zaščiteni pred različico omikron?

Kot smo pisali, so omikron že potrdili pri naših zahodnih sosedih, v Avstriji pa sumijo na prvi primer. Na Tirolskem so pri osebi, ki je pred tremi dnevi pripotovala iz Južne Afrike, potrdili sumljivo okužbo. Različice omikron sicer še niso potrdili. 

covid-19 Južnoafriški zdravniki Zdravje Omikron: "simptomi so neobičajni, a blažji" OMIKRON Covid-19 Svet Omikron že pošteno razširjen, države zapirajo meje
Komentarjev 17
  • kapibara 19:20 28.november 2021.

    Dohtarji in ta bližnji si ga NE kupujejo.. po načelu: jast tebi, ti meni / Roka roko umije

  • vzev 18:01 28.november 2021.

    Pa saj če gledaš drugače, potrdilo o cepljenju, je samo ena dražja vstopnica, da lahko prideš kamor hočeš. Nima pa to nobenega vpliva na epidemijo. Ker cepljeni še vedno prenašajo virus, kar pomeni, če kupiš potrdilo o cepljenju, ni razlike. ...prikaži več Drugače pa sam nebi kupoval tega potrdila, ker ne mislim biti navzkriž z zakonom. Pač grem tja kjer PCT-ja ne potrebujem.

  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 17:31 28.november 2021.

    Kdaj boste začeli pa sestevat mlade športnike, estradnike in igralce, ki v najlepših letih po ceplenju med tekmo, nastopom, predstavo padejo dol mrtvi? Lepo bi bilo, če bi bili tudi do njih spoštljivo in kaj napisali.