Zdravje
7556 ogledov

Največja napaka, ki jo v vročini delamo vsi

Vročina, Vreme EPA
Tega v vročih dneh raje ne počnite.

Na kaj pomislite, ko vas nekdo vpraša, kako se najraje ohladite v času vročinskega vala in visokih poletnih temperatur? Skok v morje ali bazen in ohlajen kozarec z ledeno mrzlo pijačo, kajne? Prav slednje je za zdravje oziroma za ohlajanje telesa zelo nepriporočljivo.

Kot piše Health Line se ledeno mrzla pijača počasneje širi po telesu kot pijača, ki ima sobno temperaturo in nam je zato še bolj vroče. Najbolj priporočljivo je v času visokih poletnih temepratur piti pijačo sobne temperature, poleg tega pa telesa, predvsem želodca, ne boste šokirali z nizkimi temperaturami.

Pitje vode | Avtor: Profimedias Profimedias
Poleg tega pa zdravniki priporočajo, čeprav se nekaterim to zdi popolnoma neizvedljivo, da na poletni dan spijete topel čaj ali dva. V Turčiji ohranjajo navado pitja toplih pijač in se izogibajo pitju ledeno mrzlih tekočin, saj je topel čaj veliko boljši za želodec, ustno votlino, prenovo in nenazadnje za sorazmerno ohlajanje že vročega telesa, saj pripomore k potenju. Pri tem ne pozabite, da med potenjem izgubite dodatne količine tekočin v telesu, zato je treba paziti tudi na količino čaja, vode.

V poletnih dneh zdravniki svetujejo zmanjšanje alkoholnih pijač in kave, saj alkohol in kofein telo dehidrirata.

Vedno imejte ob sebi plastenko vode in zavedno na nekaj minut spijte požirek vode. Telo se bo na nenehno hidriranje navadilo in s tem trikom boste lažje prenašali vročino.

Komentarjev 7
  • Stephanie_Morton 15:24 20.avgust 2018.

    Moj najboljši bratranec zasluži $ 279 / uro na računalniku. Že štiri mesece ni delovala, toda prejšnji mesec je njegovo plačilo znašalo 31925 $, ki je samo nekaj ur delalo naa prenosnem računalniku. poglejte to spletno mesto ... ..... ❥❥❥ ...prikaži več❥ ❥❥❥❥ ❥❥❥ www.Internet43.Com

  • Onlytime 22:31 19.avgust 2018.

    Jaz se pa strinjam s člankom. Res je, pijača s sobno temperaturo blagodejno vpliva na organizem, pa še telo jo prej uporabi, kot ledeno mrzlo, ki se mora na poti do želodca in v želodcu, najprej primerno segreti.

  • mph 14:42 19.avgust 2018.

    Nič novega, pač veliko tega ne ve. Kot npr. če nimajo klime doma radi na veliko zračijo non stop, da ohladijo stanovanje. :-) Kot otrok in mlajši sem ja pogosto mrzlo, večino življenja pa mlačno vsaj.