Zdravje
4649 ogledov

Nova omejevanja: Obiski dvakrat tedensko, največ 15 minut, obvezen pogoj PCT

Bolnišnica Novo mesto Jerca Božič Kranjec
Obiski bodo še vedno dovoljeni, a le z izpolnjevanjem pogoja PCT, od 15. do 17. ure, dovoljen pa je obisk le ene zdrave osebe do 15 minut, dvakrat tedensko.

V Splošni bolnišnici Novo mesto zaradi zaostrovanja epidemiološke slike s 1. septembrom prehajajo na nov režim obiskov hospitaliziranih pacientov.

Obiski bodo sicer še vedno dovoljeni, a le z izpolnjevanjem pogoja PCT, od 15. do 17. ure, dovoljen pa je obisk le ene zdrave osebe do 15 minut, dvakrat tedensko. Obiskovalci se morajo predhodno najaviti na oddelku po telefonu, kjer dobijo termin za obisk pacienta, so sporočili iz bolnišnice. Izjemoma se lahko vsak dan dovoli obisk enega zdravega svojca pri umirajočem ali kritično bolnem pacientu, a le po predhodnem dogovoru na oddelku. Vsak obiskovalec mora s seboj prinesti tudi izpolnjen in podpisan vprašalnik, ki je dostopen na tej povezavi.

Na ginekološko-porodniškem oddelku je dovoljen obisk vsak dan za 30 minut, med 15. in 16. uro, prav tako je dovoljena prisotnost ene zdrave osebe pri porodu, na pediatričnem oddelku pa je bivanje dovoljeno za enega zdravega starša ob hospitaliziranem otroku. V SB Novo Mesto so poudarili tudi, da higienski ukrepi veljajo ob vsakem obisku, obiskovalci pa morajo upoštevati navodila zdravstvenega osebja na oddelku. "V primeru, da se obiskovalci ne držijo danih navodil, se obiski izvajajo pod nadzorom zdravstvenega osebja ali se v skrajnem primeru lahko omejijo," so dodali.

Podoben režim od 1. 7., ko so ponovno dovolili obiske, velja tudi v UKC Ljubljana. V SB Celje so obiske delno sprostili še kasneje, 17. 7.

V SB Ptuj in UKC Maribor pa prepoved obiskov še vedno velja, razen v izjemnih primerih, kot so kritično bolni pacienti, pacienti, ki so v bolnišnici že dalj časa, vendar zgolj na 1 zdravo osebo, do 30 minut, po predhodni telefonski odobritvi predstojnika oddelka, ob upoštevanju vseh predpisanih varovalnih ukrepov.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • Avatar stoychi
    stoychi 12:06 31.avgust 2021.

    zdravstveni dodatki zmanjšujejo IQ zdravnikov ;)

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:04 30.avgust 2021.

    Če je pogoj pct kje je potem fora, 15 ali 30 minut bi moral biti vse isti drek. A so naši vladniki in zdravstveni strokovnjaki tako glupi al pač uživajo, ker se lahko norca iz ljudi delajo.