Zdravje
3085 ogledov

Ortopedi iz UKC Ljubljana bodo krajšali čakalne vrste pri zasebniku

Operacija Profimedias
Ministrstvo za zdravje v prijekt skrajševanja čakalnih dob vključuje zasebnike. Opracije pri njih izvajajo zdravniki, ki so sicer zaposleni na UKC Ljubljana.

Ministrstvo za zdravje še ni pojasnilo, kateri bolniki s čakalnega seznama bodo lahko prenesli napotnico v sanatorij MD Medicina, ki je na novo vključen v program skrajševanja čakalnih dob. V MD Medicina bodo opravljali artroskopske operacije kolena, endoproteze kolka, endoproteze kolena, operacije hrbtenice, operacije na stopalu – hallux valgus.

Vabijo paciente nad dopustno dobo čakanja

Na spletni strani sanatorija vse nad dopustno dobo čakajoče paciente na omenjene storitve obveščajo, da lahko operacijo, na katero so naročeni, opravijo tudi na kliniki MD Medicina, ki je neposredno ob UKC Ljubljana. "V letu 2017 lahko opravimo določeno število operacij v okviru javne zdravstvene mreže."

Operirajo tudi zdravniki iz UKC Ljubljana

Bolniki, ki se bodo naročili na pregled pri ortopedu in kirurgu, bodo na tega čakali en teden, nato bodo imeli pet dni časa, da se odločijo, ali v sanatorij prenesejo napotnico iz ustanove, v kateri so trenutno v čakalni vrstni, operacija pa naj bi sledila v kratkem času. Do konca leta naj bi v sanatoriju opravili 400 dodatnih pregledov.

Po poročanju RTVS operacije izvajata dva redno zaposlena kirurga ter 17 kirurgov, ki delajo po pogodbi. Večinoma gre za zdravniki iz ljubljanskega UKC-ja.

Komentarjev 2
  • Avatar olor
    olor 18:46 08.avgust 2017.

    Ja pravijo, da so že sedaj preobremenjeni, kako bodo pa delali še pri zasebnikih?

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 17:27 08.avgust 2017.

    Milojka in njena stranka sta naredili tolk škode v zdravstvu,da je težko,da bo kdo v naslednjih 20 letih zadevo spravil v red?Ne vem zakaj se babo tako ščiti,saj ni sposobna delat red doma,kaj šele takemu resorju kradljivih in presranih ranocelnikov!