Zdravje > Otrok
5718 ogledov

Pozor, odpoklic: 6 podgan v mreži

nakupovalni voziček igrače
Kemikalije,ki lahko povzročajo številne bolezni.

Zdravstveni inšpektorat sporoča, da distributer TEDi  Betriebs izvaja odpoklic igrače 6 podgan v mreži. Testiranje je namreč pokazalo na povečano vsebnost ftalata (DIBP), kar lahko predstavlja tveganje za zdravje. Igrača se je prodajal v obdobju od 21.06.2018 do 01.12.2018.

 | Avtor: Zdravstveni inšpektorat RS Zdravstveni inšpektorat RS

Podatki o izdelku:

  • Izdelek: 6 podgan v mreži
  • Številka artikla: 39202003081000000150
  • Distributer: TEDi Betriebs d.o.o., Ptujska cesta 190, 2000 Maribor

Distributer je izdelke umaknil in obvešča, da  lahko igračo vrnete v eno izmed njihovih poslovalnic in vrnili vam bodo kupnino ali pa jo zamenjali z drugim izdelkom.

Ftalati

Zdravje Škodljive kemikalije, ki povzročajo številne bolezni

Ftalati kemikalije, ki lahko povzročajo številne bolezni.  So hlapne tekočine, ki se uporabljajo v industriji plastike kot mehčala oz. kot plastifikatorje. So brez barve in okusa in so skoraj povsod. Nekoč so ftalati veljali za ne nevarne vendar so v zadnjem času pod vedno večjim nadzorom in vedno več študij dokazuje, da so lahko zelo nevarni predvsem za dojenčke in otroke. Vse več študij poroča, da izpostavljenost ftalatom preko hrane lahko povzroči nevarne metabolične in hormonske spremembe, predvsem v fazi razvoja.

nakupovalni voziček igrače Zdravje Pazljivo pri darilih: ZPS opozarja pred letos zelo priljubljeno igračo nakupovalni voziček igrače Zdravje Pozor, ne kupujte tega izdelka
Komentarjev 2
  • Avatar praufo
    praufo 20:38 10.december 2018.

    kdo bi kupil ali rabil igračo podgano? no ja, marsikaj se kupi in naveličan uporabnik to vrže v smeti