Zdravje
2715 ogledov

Trdijo, da imajo novo terapijo zoper raka. Študije potrjujejo.

Pljučni rak
Nova terapija za zdravljenje raka.

Alpha Tau Medical, izraelsko podjetje za proizvodnjo medicinske opreme in zdravil, je razvila terapijo za zdravljenje raka, ki dokazano zmanjšuje celice karcinoma med vsemi testiranimi pacienti, trdijo. Šlo naj bi za inovativni pristop k zdravljenju raka, imenovan Alpha DaRT, ki uničuje le agresivne tumorje, medtem ko zdravega tkiva, ki ga obkroža, ne uničuje, je poročal portal Israel Now.

Študije, objavljenje v 14-tih znanstvenih časopisov naj bi odkrile, da je tehnologija varna in učinkovita tudi pri tistih tumorjih, pri katerih standardno zdravljenje ni učinkovito.

Ena od študij, ki je vključevala agresivne in ponavljajoče se tumorje kože, glave in vrata, je pokazala, da je zdravljenje s terapijo Alpha DaRT pripeljalo do zmanjševanja tumorjev v 100-odstotkih testiranih primerov, v 87 testiranjih je prišlo do popolnega uničenja.

Rak na pljučih Raziskava Zdravje Ta vrsta prehrane lahko učinkovito prepreči razvoj pljučnega raka

Zgovorne številke

Mednarodna agencija za raziskave raka (IARC) sivcer opozarja na smrtnost teh bolezni. Ocenjujejo, da je bilo v letu 2018 celo 18,1 milijonov novih primerov in 9,6 milijona smrti zaradi raka. Eden od petih moških in ena od šestih žensk na svetu bo tekom svojega življenja zbolela za rakom.

Zaradi raka umre eden od osmih moških in ena od enajstih žensk. Poleg tega je vsaka šesta smrt na svetu posledica raka, kar to bolezen umešča na drugo mesto glede vzrokov smrti. Na prvem so kardiovaskularne bolezni.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice