Svet
33 ogledov

S Putinom naj bi Slovenci namerno povzročili kaos na Hrvaškem

zastoj Saša Despot
Na Hrvaškem se je rodila izjava, da je Slovenija z obiskom Putina namerno povzročila kaos na njihovih cestah, hkrati pa naj bi dogodek vplival tudi na potek arbitraže.

Na hrvaških cestah je bila zadnja julijska sobota tradicionalno prežeta s pločevino. Veletoki turistov so se skušali prek hrvaškega cestnega omrežja tako ali drugače prebiti na dopust ali se vrniti domov. Nastajali so dolgi zastoji pred cestninskimi postajami in mejnimi prehodi, vse skupaj so le še poslabšale prometne nesreče. 

Nekaj vpliva na prometne tokove je imel tudi obisk ruskega predsednika Vladimirja Putina pri nas, pa čeprav so se po ocenah denimo slovenske policije ali avstrijskih upravljalcev avtocest stvari iztekle boljše od vseh pričakovanj in strahov, saj je intenzivno vnaprejšnje obveščanje sosednjih držav in voznikov očitno obrodilo sadove. 

"Naši prijatelji so nam to namerno organizirali"

Ob tem pa je zanimiva teza hrvaškega strokovnjaka za promet Željka Marušića, ki so ga pri portalu Index.hr povprašali, čemu pripisuje takšno gnečo in zastoje, kot jim je bila v soboto priča Hrvaška. Marušić, sicer profesor na Fakulteti prometnih znanosti, je dejal, da se gneči v tem obdobju ni mogoče povsem izogniti, jo je pa mogoče zmanjšati.

"Kar pa se tiče obiska Vladimirja Putina v Sloveniji, se ne morem otresti suma, da so nam naši slovenski prijatelji to namerno organizirali, da bi nas vse blokirali in napravili kaos v za nas najpomembejšem turističnem koncu tedna, ko je vrhunec sezone."

In še: "Te dni je vedno vsako leto vrhunec. To je politčni dejavnik, kot nekakšna vrsta pritiska na izid arbitraže."

Marušić je okrcal tudi domače službe, da so bile na napovedano gnečo preslabo pripravljene.

PREBERITE ŠE:

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 42
  • zdrej 13:27 01.avgust 2016.

    Če pa jih je vrhunec turistične sezone presenetil, pa pač ne upajo tega na glas povedat.

  • Alen Jazbec 12:28 01.avgust 2016.

    To so ene velike podgane nevoščljive. Že kar nekaj let se na isti dan obeležuje, mah....škoda besed, ker bolj te dreke melješ, pa že tako smrdijo, z mletjem pa.....bebci so nič drugega!!!!!

  • Alen Jazbec 12:23 01.avgust 2016.

    VSE JE RES. 1x zapreti prehode in vozite naokoli, pizde neumne.