Šport > Košarka
6713 ogledov

Srbski trener besnel po tekmi z Lakers: "Popolno sranje! Povejte, da ne hodimo na tekmo!"

Darko Rajaković Profimedia Trener Toronta Darko Rajaković.
Srečanje v Los Angelesu je imelo zanimiv razplet, ki je šel na škodo gostujoče ekipe.

V noči na sredo so Toronto Raptors, ki jih s klopi od začetka letošnje sezone vodi srbski strokovnjak Darko Rajaković, gostovali pri Los Angeles Lakers.

Zelo izenačeno tekmo so z minimalno razliko dobili Jezerniki (132:131), predvsem po zaslugi dobrega izvajanja prostih metov v končnici. Pri domačih sta izstopala zvezdnika Anthony Davis in Lebron James, ki sta bila pogosto na liniji prostih metov. In prav to je zmotilo trenerja kanadske ekipe.

Na celotni tekmi so Lakers izvajali 36 prostih metov, od tega kar 23 v zadnji četrtini. Gostje so skupno izvajali le 13 prostih metov, dva v zadnjem delu igre.

"To je nezaslišano! To kar se je zgodilo nocoj, to je popolno sranje. To je sramotno za sodnike in za ligo, ki to dovoljuje," je po tekmi besnel Rajaković.

"Lakers so imeli v zadnji četrtini 23 prostih metov, mi smo imeli dva. Kako naj igramo? Razumem, da so all-star igralci zaščiteni, toda tudi mi imamo zvezdnike. Kako je mogoče, da Scottie Barnes (spodaj), ki je igralec all-star kova, tako pogosto poskuša priti do obroča in pri tem ne simulira prekrškov, dobi pa le dva prosta meta na tekmo? Naj mi nekdo to razloži," je nadaljeval Srb in šel še dlje.

Scottie Barnes | Avtor: Profimedia Profimedia

"So Lakers danes morali zmagati? Če je tako, potem nam povejte, da sploh ne pridemo na tekmo. Kar dajte jim zmago. To danes ni bilo pravično," je dejal Rajaković.

Lakers so na desetem mestu zahodne konference, imajo po 19 zmag in porazov. Raptors so enajsti na vzhodu, zbrali so 15 zmag in 22 porazov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
Sorodne novice