Šport > Košarka
22009 ogledov

Tu je nov dokaz, da Luke sodniki zares ne marajo

Luka Dončić Profimedia
Vodstvo lige NBA je priznalo, da so sodniki po nepotrebnem Luki Dončiću dosodili tehnično napako, katero so mu tudi izbrisali.

Dallas Mavericks so pred dnevi pometli z Utah Jazz, ko so jih premagali za kar 50 točk, je pa nekoliko grenak priokus poustila nova tehnična napaka, ki si jo je prislužil naš zvezdnik Luka Dončić, potem ko so zaradi petelinjenja Kris Dunna sodniki sredi tretje četrtine kaznovali oba igralca.

Dunn je kazal proti Dončiću ter mu prst potisnil celo v obraz, Luka pa se je na vse skupaj odzval s smehom, preden je odkorakal stran. Sodniki so vseeno bili mnenja, da si tudi Slovenec zasluži tehnično napako, kar je začudilo Slovenca, ki po tekmi ni znal razložiti, s čim si je pravzaprav zaslužil kazen.

"Ne vem, ničesar nisem napravil. Bilo je nekaj odrivanja, toda ne more priti do tehnične napake, če pa nisem naredil ničesar. Potisnil mi je prst v obraz in na vse skupaj sem se odzval zgolj s smehom, tako da mi ni jasno, zakaj sem si prilužil tehnično," je bil po zgodovinski tekmi, ko je kot prvi košarkar v zgodovini že v prvem polčasu dosegel trojni dvojček z vsaj 25 točkami, začuden Dončić.

Na prvi pogled se tehnična napaka na tekmi, katero dobiš za 50 točk, skorajda ne zdi vredna omembe, toda Luka je vsako izmed minulih treh sezon končal s točno 15 tehničnimi napakami, kar je zgolj ena tehnična napaka manj od avtomatičnega suspenza.

Luka je v lanski sezoni sezoni celo dosegel mejo 16 tehničnih napak in si že prislužil tekmo suspenza, a je liga priznala svojo napako ter mu eno izmed nepotrebno dosojenih tehničnih napak izbrisala. In zgodba se je v zadnjih letih že nekajkrat ponovila. Sodniki, ki več kot očitno Luke na marajo, Dončiću na igrišču dosodijo tehnično napako, vodstvo lige pa po ogledu vseh posnetkov ugotovi, da ni storil ničesar narobe in mu tehnično napako izbriše.

Tako je bilo tudi tokrat. Še pred tekmo s Portland Trail Blazers so Dallas Mavericks izvedeli dobro novico, da se je po ogledu in analizi incidenta vodstvo lige odločilo, da Luki tehnično napako izbriše.

Zanimivo je, da je Luka pred dnevi zaradi simuliranja prekrška prejel kazen s strani lige, medtem ko sodniška trojica, ki si je preprosto izmislila tehnično napako Luke, ne bo prejela nobene kazni.

Luka je zaenkrat v letošnji sezoni zbral tri tehnične napake, tako da vsaj zaenkrat ne kaže, da bi moral biti v skrbeh, kar se tiče morebitnega suspenza v zaključku sezone.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice