Šport > Zimski športi
3556 ogledov

Hrgota: "Škoda, ker ni že oktobra napovedal slovesa!"

Planica 2024, Peter Prevc Saša Despot
Po neverjetni zmagi Petra Prevca so čestitke deževale z vseh strani. Zanj naj bi bili veseli celo Avstrijci.

Potem ko je skorajda celotno sezono neuspešno lovil zmago in je kar štirikrat osvojil drugo mesto, je Petru Prevcu navsezadnje v njegovi zadnji sezoni med aktivnimi skakalci vendarle uspelo stopiti na najvišjo stopničko. Da pa bi bila njegova pravljična zgodba še lepša, mu je to uspelo ravno pred domačimi gledalci v Planici.

"Bilo je čudovito. Lepo, da se mu je končno poklopilo. Že po prvi seriji sem verjel, glede na razmere, da mu lahko uspe kaj takega," je bil ob bratovem uspehu navdušen tudi Domen Prevc, ki je na tekmi sicer osvojil 17. mesto, a mu na takšen dan niti slabši rezultat ni mogel pokvariti razpoloženja.

Planica 2024, Tomi Trbovc, Domen Prevc | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Dobrega razpoloženja je bil kljub grdemu padcu tudi Anže Lanišek. Ob Petrovem uspehu je nemudoma pozabil na vse praske in modrice."Zelo sem vesel za Petra. da je po teh letošnjih drugih mestih zmagal ravno tukaj, v Planici. Da se mu je spet odprlo. Da zaključuje na najlepši možni način. Samo kapo dol, vsaka čast. Po nedelji gre lahko v pokoj! Čeprav, ni še konec, saj ima odprt še boj za mali kristalni globus," nas je še opomnil Lanišek.

Letos sta sicer na letalnicah bila hud medsebojni boj in še vedno sta tudi oba v igri za mali kristalni globus, a čeprav je tekmo zaključil na nesrečnem četrtem mestu, je tudi Timi Zajc sijal od zadovoljstva ob Petrovem uspehu. "Vsi vemo, da je ta vikend pravi Petrov praznik. Mislim, da je to pravi fenomen, da mu je v njegovem zadnjem aktivnem vikendu uspelo zmagati,"

Planica 2024, Timi Zajc, Peter Prevc | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Lovro Kos pa je opozoril, da ga je navdušilo, kako so se čisto vsi skakalci razveselili Petrovega uspeha. "Prav vsi tekmovalci, ki so bili v izteku, so bili veseli in srečni za Petra. V čast mi je, da mu lahko stojim ob boku, da sem lahko del zadnjega dela njegove kariere. Da tolikokrat v sezoni zaključka svoje zgodbe stopi na stopničke, je res vrhunsko."

Kot se spodobi, pa je bil pri analizi tega prav posebnega dne najdaljši in najbolj temeljit Petrov in slovenski trener Robert Hrgota, pod katerim je naš legendarni orel ponovno poletel med najboljše. "Preveč tvegano bi bilo, če bi čakal do nedelje, tako da je mogoče prav, da se je že danes odločil za zmago," se je uvodoma pošalil.

"Veseli me, da ni podlegel pričakovanjem in pritiskom, da vsi želimo, da zmaga. Vemo, da si je ravno on sam zmage najbolj želel, ampak znal je ta čustva umirit in se zbrati, tako da je zasluženo zmagal. Še celo Avstrijci so bili veseli zanj. To pomeni, da smo si to res zaslužili," tudi Hrgota skorajda ni mogel verjeti, da so se tudi naši severni sosedje veselili Petrovega uspeha, pa čeprav je premagal njihovega favorita Daniela Huberja.

Planica 2024, Robert Hrgota | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Pred Petrovim zadnjim skokom nisem bil niti najmanj živčen, saj funkcionira neverjetno dobro. Morda sem upal, da bo šel še kakšen meter dlje, za vsak slučaj. Glede na razmere, glede na situacijo, pa je vseeno opravil res neverjeten skok in več kot zasluženo zmagal." 

"Petra še nikoli ni bilo tako lahko voditi, kot v letošnji sezoni, ker je lahkoten in uživa. Peter je sicer kazal vrhunske skoke že oktobra, navsezadnje je bil državni pravk in ne zato, ker bi bili ostali slabi. Že takrat je kazal visok nivo, že prvi vikend v Kuusamu je bil šesti. Govorimo resnično o malenkostih, za vrhunski rezultat se ti mora res vse poklopiti. Očitno je ta naznanitev upokojitve dala še to piko na i, ki jo je potreboval. Škoda, ker ni že oktobra napovedal slovo!" je med smehom zaključil prvi mož slovenskih moških smučarskih skokov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Kmodri_ 20:17 23.marec 2024.

    Ampak flaša, ne vem, provokacija z alkoholom? Sam vprašam...

  • Kmodri_ 18:38 23.marec 2024.

    Jo, kake dve leti nazaj! Potem, bi se zagotovo premislil!

  • optimist11 12:25 23.marec 2024.

    Ja, res je bilo lepo videti Stocha, Kobajašija....kako so se iskreno veselili zmage Petra.

Sorodne novice