Nasvet strokovnjaka: "Pogačar danes ne sme prevzeti rumene majice!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V zadnji epizodi oddaje "Bradley Wiggins Show" je bilo govora o mladem Slovencu, za katerega so imeli celo nasvet.
Oglej si celoten članek

Pred nami je najtežja etapa letošnje Dirke po Franciji, ki se zaključi z brutalnim vzponom na prelaz Col de la Loze. Vzpon do smučarskega središča Meribel bi lahko predstavljal do zdaj najtežjo preizkušnjo za vodilnega kolesarja na dirki, Slovenca Primoža Rogliča.

Kraljevska etapa Takšen pekel čaka oba Slovenca na najtežji etapi dirke

V poslednji epizodi podcasta Bradley Wiggins Show se je legendarnemu angleškemu kolesarju siru Bradleyu Wigginsu pridružil strokovni komentator Eurosporta Brian Smith, ki se je lotil analize ene izmed najbolj težko pričakovanih etap letošnjega Toura.

Foto: Twitter Brian Smith

Izpostaviti je seveda moral Rogličevega največjega konkurenta, mladega Tadeja Pogačarja, ki za svojim rojakom zaostaja za vsega 40 sekund. Smith je poudaril, da vsekakor pričakuje vnovičen napad Pogačarja, a da bo do tega najverjetneje prišlo šele zelo pozno, saj se vsak kolesar boji, da bi na tako težki etapi lahko počil.

"Pogačar bo seveda želel zlomiti Rogliča, a ga ob tem vseeno skrbi, da ne bi počil sam. Mislim, da bo vsaj malo zaskrbljen glede tega, zato bo napad prihranil za zelo pozno," je o Pogačarjevih namenih ugibal Smith.

Moštveni kolega: "To je nespoštljivo do Primoža"

Nekdanji športni direktor kolesarske ekipe MTN-Qhubeka pa se tu ni ustavil, temveč je Pogačarju celo svetoval, da si ne poizkuša privoziti rumene majice štiri dni pred koncem dirke.

Foto: Epa Primož Roglič in Tadej Pogačar

"Če danes prevzame rumeno majico, kako jo misli obdržati? Kako misli nadzorovati dirko? Ob sebi namreč nima dovolj močne ekipe, ki bi mu to omogočila," je bil nad pomanjkanjem kvaliete v moštvu UAE Team Emirates zaskrbljen Smith.

"Če bi bil športni direktor ekipe UAE Team Emirates Allan Peiper, bi Pogačarju svetoval, naj poizkuša zgolj pridobiti nekaj sekund. Če bi se lahko Rogliču približal na manj kot 20 sekund pred zaključnim kronometrom, bi kot slovenski državni prvak v tej disciplini moral imeti možnosti tudi za skupno zmago."

"Vem, da trasa resnično odgovarja Rogliču, toda na kronometru po treh tednih napornega dirkanja je vse mogoče. Mislim, da se morajo zgolj približati Rogliču, kolikor je to le mogoče, in nato upati, da jim lahko uspe na kronometru," je s svojim nasvetom zaključil Brian Smith.

Pravi boj Roglič: Na Tadeja moram neprestano paziti 16. etapa Pogi na zadnjem klancu napadel Roglo Tour Na tem področju je Pogačar pred Rogličem Zvesti pomočnik Dumoulin: "Moč naše ekipe ne pomeni veliko, če se Primož razpade v Alpah" Le kaj pripravlja? Pogačar na to vprašanje nikakor ni smel odgovoriti: "Ne smem povedati..."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.