Poveljnik francoske igre navdušen: "Resnična zmagovalka je bila..."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Francoski odbojkarski zvezdnik po koncu tekme ni mogel prehvaliti slovenske reprezentance in vzdušja, ki ga ustvarijo njeni navijači.
Oglej si celoten članek

Ko govorimo o najboljših igralcih odbojke na svetu, nikakor ne moremo mimo imena Antoine Brizard, poveljnika francoskega napada, ki je na mestu prvega organizatorja igre v zadnjih letih zamenjal legendarnega Benjamina Toniuttija ter pomagal svoji ekipi do naslova olimpijskih prvakov ter slavja v ligi narodov.

Tudi na tekmi s Slovenijo se je izkazal ter dokazal, da ni bil v minuli klubski sezoni pomotoma izbran za najboljšega podajalca najmočnejšega državnega prvenstva na svetu, italijanske Serie A. Morda bi si mislili, da na takšnega igralca tekma s Slovenijo ne more pustiti velikega vtisa, saj je podobnih že vajen skozi celotno kariero. A bi se motili...

Foto: Profimedia Antoine Brizard

"Tekmo bi najlažje ocenil z besedami 'praznovanje odbojke'. Danes je bila resnična zmagovalka odbojka. Videli smo dve odlični ekipi, ki sta med sabo vodili izjemen boj v fantastičnem vzdušju, na koncu pa je moral odločati celo peti niz. S temi besedami bi najlažje povzel tekmo. Resnično sem užival v igranju. Brez kakršne agresije in napetosti med obema ekipama in njenima klopema, zgolj izjemna odbojka," je bil po tekmi navdušen francoski zvezdnik, ki je za razliko od nekaterih drugih svojih reprezentančnih kolegov z velikim veseljem odgovarjal na vprašanja slovenske sedme sile.

"Poznal sem slovenske navijače. Nikoli še nisem igral pred njimi, a sem gledal po televiziji dve vaši tekmi na evropskem prvenstvu 2019, ko ste igrali proti Poljski in Rusiji. Bil sem resnično impresioniran nad njimi, videl sem, da so kar ponesli svojo ekipo. Toda, ko doživiš nekaj takega na igrišču, vidiš, da je povsem drugače, kot po televiziji. Da je še dosti huje! Čast mi je bilo igrati pred takšnimi navijači, ki tako naredijo iz tekme svoje reprezentance pravi praznik," se je Brizard v pogovoru za Žurnal24 dotaknil vzdušja v Stožicah, ki pa ni bila edina stvar, ki je impresionirala podajalca italijanske Piacenze.

Foto: Profimedia Antoine Brizard

Brizard se namreč ni mogel načuditi dejstvu, ki ga je izvedel ob vstopu v našo državo. Slišal je namreč, da je Slovencev vsega skupaj zgolj dva milijona. "Poznal sem kvaliteto slovenskih odbojkarjev, pogosto igramo z njimi na največjih tekmovanjih in slovenske igralce sem imel priložnost že zelo dobro spoznati. Vem, da so odlični igralci odbojke. Zato sem bil še toliko bolj presenečen, ko sem ob prihodu v Slovenijo izvedel, da vas je vsega dva milijona. S soigralci sem se pogovarjal o tem, kako neverjetno je, da vas je tako malo, a imate tako izjemno odbojkarsko ekipo. Res je neverjeten ta slovenski športni duh. Do Slovenije in vseh njenih športnih dosežkov gojim najglobje spoštovanje."

Za konec se je Brizard še spomnil legendarnega evropskega prvenstva iz leta 2015, ko je njihov sedanji selektor Andrea Giani še vodil Slovenijo in sta se v finalu za naslov evropskega prvaka srečali ravno reprezentanci Slovenije in Francije. "Na tistem prvenstvu me sicer še ni bilo zraven, a se dobro spomnim finalne tekme. Čisto nič ne bi imel proti, če bi se ponovil scenarij in bi se naši ekipi ponovno srečali v finalu. To bi bilo res super finale," je pogovor za Žurnal24 zaključil 28-letni francoski zvezdnik.

Olimpijska prvakinja Za naše na tekmi navijala tudi športna superzvezdnica: "Tudi če ti ne uspe..." SP v Stožicah Veliki slovenski osmoljenec: "Fantom sem povedal, kaj se je zgodilo" Cretu presenečen Kakšne besede novega slovenskega selektorja: "Tu je še huje kot na Poljskem!" SP v Stožicah Alen Pajenk pred spektaklom: "Mislim, da je čas, da..." Pogovor z velikanom Srbski selektor besen zaradi Slovenije, Giani odgovarja: "Zmaga najboljši" SP v Stožicah Poveljnik slovenske igre zapretil olimpijskim prvakom: "Tudi oni so..." SP v Stožicah Gregor Ropret: Takrat so nas konkretno razbili, zdaj pa ... Ni mu žal Slovenski povratnik v reprezentanco: "Česa takega še nisem doživel!" Pred domačim SP Slovenski odbojkarski dragulj: "Kar kocine mi gredo pokonci!" Pogovor pred SP O menjavi selektorja: "Šok terapija je zagotovo uspela!" Zakaj Slovenija? Novi zvezdniški selektor: "O ponudbi Slovenije nisem razmišljal niti..." Pogovor pred SP Pomočnik novega selektorja: "Tega še ne bi želel razkriti slovenski javnosti!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:44 30. Avgust 2022.

    radovednica: dopoldan jezna nase, popoldan na ves svet. Res, krasno nezadovoljno življenje!

  • 07:31 30. Avgust 2022.

    A spet o tem, kaj je nekdo rekel. kako so naši velenesposobneži oh in ah. neverjetno, kakšni naivci ste vsi …

  • 23:27 29. Avgust 2022.

    Tako mlad in tako diplomatsko takten. Sampion.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.