Slovenski reprezentant z vso silo po sodnikih: "Ko je sodnik slep..."

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Zoran Dragić je dal jasno vedeti, kaj si misli o sojenju na tekmi s Poljsko.
Oglej si celoten članek

Evropski košarkarski prvaki iz leta 2017 ne bodo ubranili svoje krone. V četrtfinalu letošnjega Eurobasketa je namreč slovenska izbrana vrsta morala priznati premoč Poljski z 90:87.

Če smo popolnoma iskreni, je Poljska povsem upravičeno napredovala v polfinale in se bo borila za medalje, medtem ko naši fantje zapuščajo prvenstvo sklonjenih glav.

Foto: Saša Despot EuroBasket 2022

Prvi polčas, ki ga je Slovenija izgubila kar z 39:58 je bil nedostojen ekipe, ki želi poseči na sam evropski vrh. Čeprav se je Slovenija z odlično tretjo četrtino vrnila v igro in celo povedla, je na koncu znova popustila.

Medtem ko je poljski najboljši igralec Metusz Ponitka nezaustavljijo zadeval, so naši glavni igralci v najpomembnejših trenutkih grešili odprte mete ter katastrofalno izvajali proste mete in po nepotrebnem izgubljali žoge.

Po šoku "Enostavno se nismo ničesar naučili. Raje bi govoril s hladno glavo."

Poljska zmaga je tako čista kot solza in ne smemo iskati izgovorov drugod, kot le pri sebi in lastnih napakah. A vseeno je potrebno omeniti, da so bili sodniki (znova) zanič in nedostojni pomembnosti takšnega turnirja.

Čeprav smo imeli na eni strani Luko Dončića in Gorana Dragića ter na drugi Ponitko in A. J. Slaughterja, so ponovno bili glavne zvezde na igrišču ravno sodniki, ki so s svojimi odločitvami ves čas rinili v ospredje ter iz tekme četrtfinala Eurobasketa priredili lastni šov.

Foto: Saša Despot EuroBasket 2022

Ne bomo analizirali vsake sodniške napake z dvoboja, saj si nihče ne želi brati enournega članka, njihovo opravljeno delo bomo najlažje zajeli, če zgolj delimo objavo Zorana Dragića s socialnih omrežij.

Sporno Je bila Slovenija grobo oškodovana?

Slednji je v svojem storyju delil zadnji slovenski napad in očitno osebno napako Poljakov nad Klemnom Prepeličem (Slovenija je v tem trenutku zaostajala za tri točke, tako da so Poljaki namerno storili očiten prekršek, da bi ja Sloveniji omogočili, da iz prostih metov doseže maksimalno dve točki), a je sodniška piščal ostala nema.

Mlajši izmed bratov Dragić, ki je poškodovan celoten obračun spremljal s klopi, je zraven dopisal "Ko je sodnik popolnoma slep. Odlično opravljeno delo, sodnik". Menimo, da je kar zadel bistvo.

  Razočaranje Dončić: Pustil sem na cedilu soigralce in celo državo Razkritje Pretepeni Dončić: "V tretji četrtini sem dobil injekcijo" EuroBasket 2022 Navijači v težavah. Kaj storiti? Polom Blažič: "Zdaj se lahko vsi skregamo in si povemo svoje, lahko pa ..." Evforični "Bolj kot so Slovenci jokali, bolj nas je podžgalo" KZS Takšna bo usoda selektorja Sekulića

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 12:40 16. September 2022.

    V drugi četrtini, ko se je razlika močno povečevala, trenerska ekipa ni našla odgovora na nalet Poljakov. Namesto umiritve igre …

  • 11:43 16. September 2022.

    Menim, da je glavni krivec za neuspeh strokovno vodstvo reprezentance, ki ni dorastlo svoji nalogi, saj so se ves čas …

  • 10:29 16. September 2022.

    Dragi moji igralci in trener,.. skupinski del igranja ni tako pomemben, da bi moral Luka igrati 35min. na vsaki tekmi. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.