Avto
9 ogledov

5 pravil vožnje poleti

3 do 10 evrov boste odšteli za dan najema navigacijske naprave. (Foto: iStockpho Žurnal24 main
Sol, vročina, vremenske nevšečnosti, tatovi in smola so najpogostejše nevarnosti, na katere mora voznik paziti v poletnih mesecih.

Odhod na počitnice je in mora biti pravi užitek, ki ga vsi z nestrpnostjo pričakujejo. Večina se še vedno odloča na dopust odpraviti z avtomobilom. Vedno se lahko pojavijo težave, zato vam ponujamo nekaj nasvetov, da se izognete črnemu scenariju.

1. pravilo:
Čeprav je med letovanjem včasih težko najti kakšno prosto parkirno mesto, vseeno poskušajte avtomobil parkirati na osvetljenih parkiriščih. Nevarnost preži na vsakem koraku. Brž ko nepridipravi v avtomobilu opazijo vredne stvari, bodo poskusili svojo srečo.

2. pravilo:
Smola je največji sovražnik laka. Veliko vas je moralo že odstranjevati smolo, ki je trdovratna in jo je težko odstraniti, iz avtomobila. Redko se jo da odpraviti brez vidnih posledic, zato je treba avtomobil pogosto polirati v celoti. Zato pazite, da ne parkirate pod borovci.

3. pravilo:
Poškodbe od toče so pogoste. Narava je letos že večkrat pokazala zobe, še posebno v obliki toče, ki je na avtomobilih povzročila milijonsko škodo. Poskušajte spremljati vremensko napoved, da bi lahko avtomobil skrili na varno mesto. Popravki po toči so zelo dragi.

4. pravilo:
Visoke temperature škodijo notranjosti. Notranjost avtomobilov je izdelana iz plastičnih materialov, nekateri proizvajalci pa pri njih pogosto varčujejo. Visoke temperature lahko povzročijo poškodbe in bledenje plastike. Pri sestavljanju avtomobila v tovarnah porabijo veliko lepila, ki lahko pod ekstremnimi temperaturami popusti. Poskusite svoj avtomobil pustiti v senci, vetrobransko steklo pa pokrijte z zaščitno folijo.

5. pravilo:
Hladilni sistem je najbolj občutljiv. Na cesti velikokrat opazimo avtomobile, ki jim zakuha motor. Gre za pogost pojav, ki je zelo nevšečen in se ga da odpraviti s kakovostnim in temeljitim servisom pred odhodom na pot. Takšen pregled ne stane veliko, brez njega pa lahko hitro ostanete sredi ceste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice