Avto
420 ogledov

Akrapovič presegel magično številko zaposlenih

Igor Akrapovič Akrapović
Podjetje Akrapovič se vse bolj uveljavlja in krepi tudi v avtomobilski industriji, kjer se povezuje z največjimi imeni. Nazadnje so pri VW sporočili, da so svojega najmočnejšega golfa R opremili z lahkim izpušnim sistemom Akrapovič. To pa pomeni večje prihodke in več zaposlitev. Zdaj je v podjetju Akrapovič zaposlenih že več kot 1.000 ljudi.

Ivanški Akrapovič, ki je svojo proizvodnjo predlani preselil v Črnomelj, je lani z 92,5 milijona evrov prometa predlansko prodajo na ravni skupine presegel za 16 odstotkov. Po revidiranju in konsolidaciji na ravni skupine pričakujejo približno 12,5 milijona evrov čistega dobička, s čimer bodo predlanski izid presegli za dobro polovico.

Letos naj bi prodaja prvič v zgodovini podjetja presegla sto milijonov evrov, hkrati načrtujejo še povečanje dobička, je pojasnil Akrapovičev finančni direktor Matej Akrapovič in kot drugi letošnji preboj navedel, da so na ravni skupine pri zaposlenih 1. aprila presegli število tisoč.

NE SPREGLEJTE: Akrapovič ob 25. obletnici svojim zaposlenim pripravil ekskluzivno presenečenje 

Kmalu nove zaposlitve

Akrapovič sicer v Črnomlju zaposluje približno 700 in v Ivančni Gorici še preostalih približno 300 ljudi. Na ravni skupine so lani na novo zaposlili okoli 80 ljudi. Letos naj bi jih še okoli 40, deset v Ivančni Gorici in 30 v Črnomlju, kjer pa se vse bolj soočajo z omejeno ponudbo kadra, je dodal finančni direktor.

Megane RS akrapovič | Avtor: Akrapović Akrapović

Akrapovič, ki ima v Črnomlju skupaj z novim logističnim centrom na razpolago 23.000 kvadratnih metrov površin, je v Ivančni Gorici ohranil vodstvo družbe, razvojni oddelek, livarno, orodjarno in oddelek predproizvodnje.

V Črnomlju nameravajo število zaposlenih postopoma še krepiti, ob zdajšnji rasti pa naj bi v Beli krajini ob koncu desetletja oz. do leta 2020 zaposlovali do 800 ali tudi več ljudi.

V Akrapoviču, kjer so za naložbe na ravni skupine lani namenili približno tri milijone evrov, podoben znesek za ta namen načrtujejo tudi letos. V Ivančni Gorici konec leta načrtujejo ureditev novega testnega središča, predvidoma leto pozneje pa še gradnjo nove upravne stavbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.