Avto
3802 ogledov

Američani: To je najbolj varen avtomobil do zdaj

Tesla model 3 na testih trčenj NHTSA NHTSA
Ameriška agencija za prometno varnost NHTSA je po testih trčenj razglasila avto, ki do zdaj predstavlja najmanjše tveganje za poškodbe v primeru prometne nesreče.
Tesla Sodišče v ZDA Avto Ameriško sodišče ugodilo, Slovenec lahko toži Teslo

Pri Tesli so se po testih trčenj NHTSA pohvalili, da je njihov najmanjši električni avto model 3 najbolj varen avtomobil v zgodovini testiranj ameriške agencije za prometno varnost. 

Tesla model 3 Avto Razstavili so teslo in odkrili ...

Že od prej je znano, da so Teslini avtomobili na testih trčenj dosegali vrhunske rezultate, model 3 pa je s strani NHTSA prejel najvišjo oceno, 5 zvezdic, v prav vsaki od ocenjevanih kategorij in podkategorij.

Tesla model 3 Avto Najbolj brutalni tesla 3 bo zašibil kolena hitrim nemcem

Hkrati je NHTSA model 3 podelila do zdaj največjo oceno za varnost, kar zadeva tveganje za poškodbe v primeru trčenja. Ta je manj kot 6 odstotkov. Teslini preostali vozili model S in X sta se na tej lestvici uvrstili na drugo oziroma tretje mesto.

Avto znamke Avto Tesla že za petami Audiju

Pri Tesli so se takoj pohvalili, da je model 3 zasnovan tako, da je masa znotraj vozila razporejena enako kot pri avtomobilih s sredinsko vgrajenim motorjem. Težišče je postavljeno nizko in v sredini, zaradi česar je vodljivost boljša, hkrati pa ga ščiti pred prevračanjem. Prostor za potnike in prostor za baterije je dodatno ojačan, vse sile, ki nastanejo pri trkih, pa so preusmerjene stran od kabine.

Komentarjev 3
  • ode 20:16 13.oktober 2018.

    Vsekar je amerikansko je "naj naj" na svetu.

  • torentino 16:54 13.oktober 2018.

    Smo opazili varnostne standarde v Evropi pri Dieselgate.

  • mph 10:35 13.oktober 2018.

    Pohvalno. Čeprav, da ne bi kdo primerjal varnostnih standardov, ki jih zahteva Evropa v primerjavi z Američani.