Avto > Mehanik leta
5414 ogledov

Ne pozabite na čiščenje varnostnih pasov!

Varnostni pas, pripenjanje
Tudi tisti vozniki, ki redno čistijo notranjost svojega avtomobila, pogosto pozabijo na pomembni element, ki se vrh vsega prav vedno, ko smo v avtomobilu, neposredno dotika naših teles: varnostni pas.
Varnostni pas tudi med korenitim čiščenjem vozila pogosto ostane prezrt, vendar pa ne bi smelo biti tako, saj se tudi na njem nabirajo znoj, mikrobi, madeži pijač in drugih hranil in druga umazanija, ki lahko v najboljšem primeru sčasoma razvijejo neprijetne vonjave, ker pa je varnostni pas večino časa tesno zvit v zaprtem prostoru, se lahko na njem razvijejo celo plesni in drugi mikroorganizmi, ki seveda nimajo ravno najbolj blagodejnega vpliva na naše zdravje. Grozljivo Avto Zato je dobro pripeti varnostni pas

Postopek je preprost

In za kaj takšnega zares ni pravega razloga, saj je za čiščenje varnostnega pasu, tako kot za preostalo notranjost avtomobila, potrebno le nekaj čistilnega sredstva in vode, čistilnih pripomočkov, kakršne so spužve, ščetke in krpe, ter nekaj našega truda in pozornosti.

Notranjost avtomobila pred čiščenjem varnostnega pasu zaščitite s kartonom (ali debelo brisačo), na katera boste odlagali očiščene dele, saj bo postopek potekal tako, da boste odvili en del pasu, ga očistili, potem pa ga odložili na karton in se posvetili naslednjemu delu. Za čiščenje je najbolj primerna čistilna spužva, ki jo izdatno namočite v vodo s čistilom in z njo korenito navlažite varnostni pas. A pozor, pas le navlažite, ne smete pa ga premočiti. S pasu potem kar takoj z navlaženo krpo obrišite večino vode in umazanije. Na koncu pas obrišite še s krpo iz mikrovlaken, vendar pa ga še ne navijte. Namesto tega ga fiksirajte s spojko in pustite, da se raztegnjen popolnoma posuši. Če ga boste zvili še preden se posuši, lahko namreč pospešite ponovno tvorbo plesni. Očistite tudi vodila pasu. Te najlaže dosežete z zobno ščetko, ki ste jo namočili v razredčeno čistilno sredstvo.

Varnostni pas Varnostni pas Avto Varnostni pas na zadnjih sedežih velikokrat za okras

Previdno!

Vendar pa morate pri čiščenju varnostnega pasu tudi paziti na nekaj stvari. Za njegovo čiščenje, tudi če je zelo umazan,nikakor ne uporabljajte pretrdih krtač, saj bi lahko te poškodovale tekstilna vlakna in zmanjšale njegovo učinkovitost. Tudi drgnite ga ne preveč korenito, ampak ostanite pri delu nežni. Neprijetne vonjave nekateri izganjajo tako, da vodi primešajo nekaj kisa. A pozor: malo kisline deluje blagodejno, preveč kisline pa lahko prav tako zmanjša trdnost pasu. Pomembno je tudi, da površino varnostnega pasu med čiščenjem le korenito navlažite, vendar ne pustite, da bi voda prišla skozenj in ga premočila, saj tudi s tem lahko škodite trdnosti njegove strukture.

Pripenjanje z varnostnim pasom je zelo pomembno tudi na zadnji klopi, saj v prim Volvo praznuje Avto Vse najboljše, varnostni pas

Čiščenje varnostnega pasu je torej potrebno in razmeroma preprosto opravilo, a le, če se ga lotite preudarno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.