Avto
33 ogledov

BMW prejel nagrado za najboljšo inovacijo leta

BMW 740 Ld Andrej Leban
Pri specializirani nemški reviji CarIT podeljujejo nagrade za najboljše inovacije v svetu avtomobilizma. Letos je nagrada CarIT-Award 2016 pripadla BMW.

Nemška revija CarIT je informativen medij, ki je namenjen ljudem, ki delujejo v sektorju povezane mobilnosti in vsem ljubiteljem novih tehnologij.

Vsako leto, od leta 2010 naprej, sestavljajo seznam najbolj inovativnih proizvajalcev in držav, ki se ukvarjajo s tehnologijami povezljivosti v avtomobilih. Na ta način je narejen seznam revolucionarnih tehnologij.

Med parkiranjem v avtomobilu ni voznika

Žirija storkovnjakov se je odločila, da za zmagovalca razglasi znamko BMW, oziroma njihov sistem parkiranja s pomočjo daljinskega ključa, ki so ga premierno predstavili v BMW serije 7. Test samodejnega parkiranja, ko vozniku ni treba sedeti v vozilu, ampak z vozilom upravlja kar izven njega, smo tudi sami preizkusili na testu BMW sedmice. Kako deluje v praksi si lahko pogledate tudi v našem videu tukaj.

Torej, kako deluje? Na ključu je zaslon, s katerim upravljamo na dotik in omogoča, da vozilo v vodenem postopku parkiramo tudi v ozka parkirna mesta in garaže, kjer bi se težko spravili iz avtomobila, če bi ga parkirali tako, da bi sedeli v njem.

Avtomobil lahko s pomočjo daljinskega ključa tudi pomaknemo ven iz parkirnega mesta ali garaže. Vse kar mora storiti voznik je, da vozilo parkira pod kotom 90 stopinj, tako, da se vozilo s potegom prsta po zaslonu ključa pomakne nazaj, oziroma naprej, brez zavijanja. Celoten postopek parkiranja spremlja voznik na zaslonu ključa, hkrati pa so mu v pomoč elektronski pripomočki (senzorji, sistem Park distance control). Voznik lahko vsakem trenutku zaustavi vozilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.