Avto
14 ogledov

Bojkot bencinskih črpalk ni uspel

bencinska črpalka v Italiji - 2011-2012 Reuters
V Srbiji so ob Svetovnem dnevu potrošnikov voznike in voznice ob skokih cen goriv pozvali, naj za en dan bojkotirajo obiske bencinskih črpalk. Predsednik združenja bencinskih črpalk Srbije je dejal, da vozniki poziva niso upoštevali.

Poziv potrošnikom v Srbiji na Svetovni dan potrošnikov, naj se izogibajo bencinskim črpalkam, po ocenah "naftarjev" ni uspel, nasprotno pa trdijo zagovorniki.

Po podatkih s terena Državne organizacije potrošnikov Srbije naj bi bilo na bencinskih črpalkah manj avtomobilov kot običajno, a predsednik organizacije dodaja: "Ne bi rekel, da je akcija popolnoma uspela, a smo zadovoljni, kako jo je sprejela javnost."

Papović je ocenil, da so podražitve goriva neupravičene, saj so tamkajšnji trgovci nafto kupili mnogo prej po nižjih cenah, okrcal pa je tudi državo, ki naj bi z visokimi davki le polnila proračun. Predsednik združenja bencinskih črpalk Srbije Borisav Tadić pa je po akciji dejal, da se ni zgodilo nič nenavadnega in da je bila prodaja naftnih derivatov povsem običajna. Na nekaterih črpalkah naj bi se prodaja res znižala za 10 do 30 odstotkov, a je bila spet na drugih prodaja višja.

Se pa finančna kriza že pozna na obisku bencinskih črpalk v nekaterih drugih državah regije. V Makedoniji je vrtoglava rast cen goriv na bencinskih postajah prodajo znižala za okoli 30 odstotkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.