Avto
33 ogledov

Bonusi tudi pri prikolicah

prikolica Žurnal24 main
Zavarovanje prikolic. Po zakonu obvezna servisiranje in registracija. Letni stroški bivalne prikolice, čeprav ta stoji, so tako vsaj 150 evrov višji.

Po zakonu o obveznem zavarovanju vozil v prometu je obvezno zavarovanje vseh, tudi bivalnih prikolic. Za servis boste odšteli okoli sto evrov. Delni servis je pol cenejši.

Bivalne prikolice se zavarujejo kot specialna vozila. Tako kot pri avtomobilskih zavarovanjih zavarovance glede na uveljavljanje škodnih primerov razvrščajo v bonusne razrede, od česar so potem odvisni popusti, so povedali pri Grawe Zavarovalnici, kjer krijejo škodo po vsem svetu. Številne države (med njimi tudi Hrvaška) zahtevajo, da prikolico vsako leto na novo registriramo, kar pomeni, da morata biti poleg opravljenega servisa sklenjena zavarovanje in registracija. Če imate prikolico registrirano v Sloveniji, to pomeni, da jo morate vsako leto prepeljati nazaj v državo. Če želite, pa jo lahko registrirate tudi v tujini, vendar jo morate zakonito izvoziti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.