Avto
19 ogledov

Brez "dinozavra" BBC ostal brez milijonov gledalcev

Jeremy Clarkson Profimedias
Drugi program BBC-ja je v nedeljo zvečer zabeležil pogrom - kar štiri milijone običajnih gledalcev je takrat izključilo TV ali prestavilo na drugo postajo. Razlog je bil očiten - suspenz oddaje Top Gear.

Afera Clarksongate, kot nekateri imenujejo spor med voditeljem Top Geara Jeremyjem Clarksonom in BBC-jem, kaže prve posledice. Potem ko so pri BBC-ju napovedali umik predvidene epizode Top Geara, hkrati pa na hladno postavili še preostali dve oddaji trenutne 22. sezone, je gledanost drugega programa britanske televizije katastrofalno upadla, saj so namerili le 1,4 milijona gledalcev, medtem ko je bila številka 8. marca ob predvajanju zadnje oddaje Top Geara 5,1 milijona ljudi. Namesto popularne oddaje je bila v nedeljo na sporedu ponovitev dokumentarca o letalski skupini Red Arrows. Oddaja pa ima po vsem svetu težko predstavljivih 350-milijonsko publiko, zgolj na njihov kanal na Youtubu je naročenih tri milijone uporabnikov.

Na BBC-ju vztrajno zavračajo navedbo podatka, koliko pritožb so že prejeli s strani gledalcev zaradi umika Top Geara, poroča Daily Telegraph. Sklicujejo se na preiskavo, ki so jo sprožili pred dnevi. Šele po koncu notranje preiskave bodo sporočili, kako bodo postopali.

Tudi dinozavri so izumrli

Kljub silovitemu pritisku na BBC, naj vrne kontroverznega, a tudi popularnega "Jezzo", ko je samo internetno peticijo podprlo prek 900.000 ljudi, pa se trenutno zdi, da je s Top Gearom, kot smo ga poznali doslej, nepreklicno konec.

Clarkson je namreč v svoji zadnji kolumni za The Sun jasno namignil, da ima dovolj in da želi iti novim izzivom nasproti. "Ne bom razpravljal o tem, kaj se je takrat zgodilo in kaj se bo v prihodnje. Prepričan sem, da ste te zgodbe že tako siti kot jaz sam." V kolumni je sebe označil za dinozavra, ki da je pač vladal v svojem času, a ga je evolucija povozila in ga nadomestila z bolj sposobnimi in prilagodljivimi živalmi.

Spremenil opis na Twitterju

Oddaje pa si praktično ni mogoče predstavljati brez Clarksona, četudi bi se sovoditelja James May in Richard Hammond odločila ostati zvesta BBC-ju. Clarkson je svoj Twitter profil že spremenil tako, da v opisu sedaj piše: "Verjetno voditelj oddaje Top Gear." Obstaja pa verjetnost, da bi oddajo odkupila katera od rivalskih televizijskih hiš, še posebej si za to bojda prizadevajo pri ITV.

Trenutno je vprašanje še, kaj bo z Top Gear Live šovi, ki jih trio uprizarja v živo po svetu, lani so se tako ustavili v Zagrebu. Tako bi morali konec meseca nastopati na Norveškem, za zdaj šov uradno ostaja na sporedu. Poleg tega je del franšize tudi revija Top Gear, ki jo tiskajo v kar 1,7 milijona izvodov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.