Avto
40 ogledov

Brez kazni za "blendanje"

Žaromet Shutterstock
Sodnik na Floridi v ZDA je podprl solidarnost voznika, ki je s svetlobnimi signali nasproti vozeče voznike opozoril na policijski radar in mu ni izrekel kazni.

"Blendanje" je izraz, ki se je med vozniki udomačil, z njim pa vozniki preostalim sporočajo na nevarnost na cesti, najpogosteje pa na bližnjo prisotnost policistov.

Zanimiv primer se je zgodil v ZDA, o katerem poroča časnik Orlando Sentinel. Sodnik v zvezni državi Florida Alan Dickey je presodil, da je voznik, ki je s svetlobnimi signali druge voznike opozarjal na policijski radar za snemanje hitrosti, uporabljal svoje ustavno pravo.

Petindvajsetletni voznik Ryan Kinter je namreč tožil policijo, ki mu je lani izročila kazen zaradi "blendanja". Po odločitvi sodnika se je namestnik šerifa napačno skliceval na državni zakon, svojo odločitev pa je obrazložil, da je bila vozniku kršena pravica do svobode govora, ki je zajamčena z ustavo ZDA.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 21:26 04.december 2012.

    Ste slišali Droti . V SLO je pa še večji zakonski standard , kot drugod , se pravi v SLO je blinkerjem odvzeta svoboda govorja in petja . Če boste ujeli enga na postavitev , bo velik. Ko pa ne ...prikaži več bo več zasluška , boste pa odnehal , kot je LJ z lisicami !