Avto
5 ogledov

Cruze blestel, cruiser razočaral

Rezultat cruza glede varnosti potnikov v primeru trka je sploh eden najboljših v
1/20
Žurnal24 main
Od grdega račka do lepega laboda. Chevrolet cruze je najbolj presenetil na zadnjih varnostnih testiranjih agencije EuroNCAP. Razočaral je toyota urban cruiser.

Strokovnjaki za avtomobilsko varnost pri neodvisni evropski agenciji EuroNCAP so tokrat v dobrobit kupcev raztreščili 12 avtomobilov. Kar deset si jih je prislužilo največje možno število petih zvezdic. To so  BMW X1, chevrolet cruze, citroën DS3, infiniti FX, mazda 3, mercedes E-razred, mercedes GLK, opel astra, peugeot 5008 in volkswagen scirocco.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Cruze blestel
Varnostni strokovnjaki hvalijo predvsem velik napredek Chevroleta, ki je še leta 2006 za avea prejel sramotno eno zvezdico. Na drugi strani pa se je cruze tokrat izkazal s 96-odstotno zaščito odraslih potnikov, kar je eden najboljših rezultatov doslej.

Štiri zvezdice si je prislužil chevrolet aveo, peto mu je preprečilo dejstvo, da elektronski sistem stabilnosti (ESC) ni serijski. Tokrat pa je razočaral Toyotin urban cruiser. Tovarna, ki je bila v zadnjih letih navajena dosegati vseh pet zvezdic, se bo morala tokrat zadovoljiti s podpovprečnimi tremi. Slaba ocena je rezultat zaščite odraslih potnikov, ki dosega le 58 odstotkov vseh možnih točk.

Vse več omejevalnikov
Organizacija sicer hvali dejstvo, da ima vse več avtomobilov serijsko vgrajene omejevalnike hitrosti, ki pomagajo vozniku vzdrževati primerno hitrost glede na okolje, v katerem se vozijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.