Avto
8775 ogledov

Dacia tik pred razkritjem nove pomembne novosti

Dacia bigster koncept Dacia
Dacia je potrdila prihod sedemsedežnega križanca. O njem se sicer govori že več kot leto dni.

Čeprav različna poročila in namigovanja o pripravah na naslednika dokkerja krožijo že več kot leto dni, pa je romunska Dacia v lastništvu renaulta šele zdaj uradno položila karte na mizo. Potrdila je prihod novega 7-sedežnega križanca.

Audi e-tron GT Prvi pri nas Avto Šele predstavljen, pa ima električni superstroj že slovenske tablice

Dacia sicer letos doživlja velike spremembe. Predstavili so tretjo generacijo modela logan in sandero, prvi čisti električni avtomobil dacia spring, kmalu pa bo dodal v paleto še posodobljeni duster. Hkrati spreminjajo svojo vizualno identiteto. Spoznali smo nov logotip in nove barve podjetja. A novic o novostih še ni konec. Kaj lahko pričakujemo o 7-sedežnega križanca?

Dacia bigster koncept Uau! Avto Ne boste verjeli, kdo bo oblikoval prihodnje dacie!

 | Avtor: Dacia Dacia

Pri Dacii pravijo, da bo križanec kombiniral praktičnost logana MCV in grob videz športnih terencev. Dacia imena še ni razkrila. Zanašamo se lahko le na imena, ki jih je proizvajalec registriral nedavno. Poleg bigsterja tu še spacenomad ali estafette.

Dacia duster Osvežitev Avto Osveženi dacia duster moderniziral priljubljeni recept

Novi model se bo zanašal na platformo CMF-B in preizkušene 1,0 TCe (67 kW), 1,0 TCe LPG (74 kW), 1,3 TCe (110 kW) ali 1,5 BluedCi 4-valjne dizelske motorje (70 ali 85 kW). Na nadaljnje informacije ne bomo dolgo čakali. Dacia bo novost predstavila na septembrskem avtomobilskem salonu v Münchnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice