Avto
2511 ogledov

Drastično nad voznike, ki ne ustvarjajo reševalnega pasu

Reševalni pas Pixabay Reševalni pas
V Nemčiji nameravajo z reformo precej prevetriti prometne predpise.

Nemški minister za promet Andreas Scheuer je danes predstavil predlog sprememb cestnoprometnih predpisov, ki med drugim predvideva višje kazni za nekatere prekrške, več možnosti za voznike koles in električnih skirojev ter spodbujanje souporabe avtomobilov.

prometna nesreča Slovenija Kaj narediti, če ste udeleženi v prometni nesreči v tujini

Po predlogu bi vozniki, ki ne bi ustvarili reševalnega pasu ob zastoju na avtocesti, lahko dobili 320 evrov kazni in enomesečno prepoved vožnje. Kazni za parkiranje na pločnikih ali kolesarskih stezah bi se povečale za šestkrat in bi znašale do 100 evrov.

Vožnja Reševalni pas Avto Reševalni pas na primorki bodo ustvarjali tudi s pomočjo vode

Električni skiroji, ki so v Nemčiji uradno dovoljeni šele dva meseca in veliko skrbi povzročajo zaradi vožnje po pločnikih, bi lahko po predlogu vozili po kolesarskih stezah ali cestnih pasovih za avtobuse. Na slednjih bi bila dovoljena tudi vožnja avtomobilov in motornih koles s prikolico, s katerimi se bodo vozili vsaj trije potniki.

Električni skiro | Avtor: Profimedia Električni skiro ni igrača, opozarja policija. Profimedia

Za prehitevanje pešcev, kolesarjev in voznikov električnih skirojev bo po predlogu potreben večji razmak, in sicer v naseljih 1,5 metra, zunaj naselij pa dva metra. Pogojno zavijanje desno ob rdeči luči na semaforju bo predvidoma po novem dovoljeno tudi kolesarjem.

DARS predor tunel avtocesta Novosti Avto Novi prometni zakon - huda kazen za enega najbolj pogostih prekrškov

Za vozila, ki so v souporabi, so predvidena posebej označena parkirna mesta, prav tako bodo lahko posebej izpostavljena parkirna mesta za električna vozila.

Radarski detektorji Google Avto Google nam je dal odlično orodje, kako se izogniti prometnim kaznim na Hrvaškem

"Kdor želi mobilnost prihodnosti, mora nujne prilagoditve izvesti zdaj," je po navedbah dpa za nemški časnik Bild dejal minister in dodal, da se morajo še veliko postoriti, da bodo ceste "še varnejše, prijaznejše podnebju in pravičnejše".

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 07:46 20.avgust 2019.

    Prometna zakonodaja je potrebna temeljite reforme ! Nonsens so normativi za AC kar se je pokazalo pri pobiranju cestnine v MB . Dvopasovnica skozi MB se tretira kot AC in vozniki plačujemo Vinjeto . Kriminal .