Avto
80 ogledov

Ford jeseni pri nas z novim ka+

Ford ka Ford
Pri uvozniku za vozila Ford, Jaguar in Land Rover, podjetju Summit motors Ljubljana, so prodajno leto 2015 zaključili uspešno, saj so, kot je dejal generalni direktor David Jurič, prodali 1.025 osebnih ter 261 lahkih gospodarskih vozil več kot v letu 2014, hkrati pa so razkrili katere novosti lahko pričakujemo leta 2016.

Leto 2015 je bilo za Summit motors Ljubljana intenzivno kot že dolgo ne. Na slovenski trg je zapeljalo kar osem novih ali prenovljenih modelov: focus, focus ST, mondeo, C-max, grand C-max, S-max, galaxy in ecosport. Začelo se je zbiranje naročil za novo generacijo športne ikone mustanga, focusa RS, kot tudi dveh novih različic mondea, ki je na prodaj kot hibrid ali s štirikolesnim pogonom. Jaguar in Land Rover sta k nam lani pripeljala kar štiri avtomobile: XE, XF, evoque in discovery sport.

David Jurič je poudaril, da so prodali 1.025 osebnih ter 261 lahkih gospodarskih vozil več kot v letu 2014, kar je tržni delež dvignilo na 6,2 odstotka na trgu osebnih ter na 9,7 odstoka na trgu lahkih gospodarskih vozil.

Veliko novosti na slovenskih cestah tudi v letu 2016

Leto 2016 z novostmi ne bo tako številčno, bo pa pri nas na voljo kar nekaj novih modelov, tako nišnih, kot množičnih. Spomlad bo naprodaj prenovljeni poltovornjak ranger, sledil bo veliki športni terenec Edge, pa prenovljena kuga, ob zaključku tretjega kvartala pa še novi ka+, za katerega je Jurič obljubil, da bo popolnoma drugačno vozilo od svojega mestnega predhodnika.

Težko pričakovana novost leta 2016 bo prvi športni terenec z značko Jaguar, model F-pace prihaja aprila, vsekolesni pogon pa bo na voljo za jaguarjeva modela XE in XF.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.