Avto
3937 ogledov

Goreča vozila so bila prototipska

požar lpp Anže Petkovšek
Pri LPP zagotavljajo, da so vsa vozila, ki vozijo po mestu serijsko izdelana in preizkušena ter zato varna.

Konec junija je v središču ljubljane zagorel avtobus, a to ni bil prvi požar vozil Ljubljanskega potniškega prometa (LPP). Pred njim sta lansko leto zagoreli še dve vozili. "V povezavi z omenjenimi dogodki je neodvisna raziskava pokazala, da je bila napaka v obeh primerih na električnem pogonskem sklopu, zato smo vlakec takrat pravočasno umaknili in podizvajalca pozvali k odpravi napake," pravijo pri LPP. 

Električna vozila, ki so bila udeležena v dogodkih, so bila prototipna vozila in z gotovostjo lahko trdimo, da so serijsko kupljena vozila, ki so v našem parku, popolnoma varna.

LPP

"Avtobus LPP je bil star dve leti, na dizelski pogon, proizvajalca Irisbus," o zadnjem gorečem vozilu pojasnjujejo pri LPP. "Vozilo trenutno obravnavajo pristojne službe za ugotavljanje vzrokov požara, tako s strani policije, proizvajalca kot prevoznika. Podrobnosti o napaki, ki je povzročila požar, še niso znane."

Gost dim Slovenija Zagorelo v središču Ljubljane

Prenovili požarno varovanje

Poudarjajo, da je vlakec, ki vozi danes po centru mesta, serijsko izdelan in preizkušen, prav tako so serijsko izdelana in preizkušena vsa ostala vozila, ki jih imamo v parku vozil LPP.  "Proizvajalci vozil kot tudi LPP pa zagotavljamo varnost vozil in ustrezno usposobljenost voznikov, ki jih usposabljamo redno na vsakoletnih seminarjih ter zajemajo vedno tudi aktualne teme," pravijo pri LPP.

LPP ima organizirano tehnično požarno varovanje. "Po lanskoletnih dogodkih smo dodatno izpopolnili celoten sistem gašenja na nivo najnovejših standardov in v skladu z najnovejšimi predpisi," še poudarjajo pri LPP.

Komentarjev 1
  • franke 20:16 15.julij 2018.

    PRI NAS JE ITAK VSE VARNO OD HRANE NAPREJ DO AVTOBUSOV.