Avto
4255 ogledov

Zelena luč: Za 350 km poti 29 minut

Hyperloop Reuters
Elon Musk, ustanovitelj Tesle, naj bi končno dobil zeleno luč za testiranje "hyperloop vlakov", ki bodo zmožni razvijati hitrosti nad 1.000 km/h. To pomeni, da bi za pot dolgo 350 kilometrov potrebovali le 29 minut.

Prevoz je zasnovan na sistemu v obliki tube, ki povezuje večja mesta, potniki pa bodo sedeli v posebnih kapsulah z električnimi kompresorji, vgrajenimi v nos in dno vozila. Pri tem naj bi bil sistem odporen proti nesrečam in vremenskimi pojavi ter hitrejši od vseh prevoznih sredstev. Ustvarjalci obljubljajo, da bo njihov prevozni sistem ustvaril več energije, kot je bo porabil, in bo tudi zato cenejši od letal in hitrih vlakov.

Tesla model 3 Slovenec Avto Zakaj je Slovenec s 1.000 dolarji podprl milijarderja Elona Muska?

Podjetnik Elon Musk je izjavil, da je prejel ustno odobritev ameriške vlade za izgradnjo podzemnega transportnega sisteama - Hyperloop - med New Yorkom in Washingtonom. Musk sicer ni navedel kaj točno so mu odobrili in kdaj naj bi se omenjeni projekt izvedel, piše Reuters.

Tudi na Mars

Vizionar in inovator Musk je ustanovitelj podjetja Tesla in SpaceX, in zagovarja razvoj futurističnih, megnetsko delujočih "Hyperloop vlakov". Musk je izračunal, da bi potovanje od New Yorka do Washingtona, mesti sta oddaljeni 350 kilometrov, trajalo vsega 29 minut.

Projekt naj bi stal več milijard evrov. Musk se je na to temo sestal tudi z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom. Musk prav tako razmišlja o vesoljski misiji na Mars. Njegovo podjetje je v fazi intenzivnega razvoja raket za večkratno uporabo.

Komentarjev 3
  • popokatopetl 22:05 24.julij 2017.

    "Prevoz je zasnovan na sistemu v obliki tube" ... Verjetno v oblike cevi ;)

  • Avatar darklord
    darklord 20:07 24.julij 2017.

    ce pride v SI bo takoj propadel; proti slo sodstvu nima sans noben na svetu !!!!!

  • Avatar Džoser
    Džoser 18:27 24.julij 2017.

    Pridi Musk v Slovenijo in zgradi drugi tir do Kopra!