Avto > Iz druge roke
31905 ogledov

Pozor: najnovejši trik avtomobilskih tatov!

kraja avtomobila Youtube
Tatovi avtomobilov se domislijo vedno novih trikov, kako se dokopati do želenega avtomobila. Eden zadnjih je zelo preprost a tudi domiseln, za uspeh misije pa je dovolj le nekaj trenutkov nepozornosti voznika.

Tatovi namreč izkoriščajo psihologijo voznikov, saj ena njihovih najnovejših metod kraje avtomobilov izkorišča predpostavko, da se bo voznik obnašal po vzorcih odzivanja, ki so značilni za večino ljudi.

Mercedes-AMG EQS Razkrivamo Avto Razkrivamo: Vsi novi avtomobili v letu 2022

Tatovi namreč vedo, da se bo večina voznikov bliskovito odzvala na nenavadne zvoke in vibracije avtomobila. Vedo, da se bo voznik ob takšni motnji hitro ustavil, izstopil iz avtomobila in šel pogledat, kaj bi lahko bilo z njim narobe. V naglici ob tem skoraj nihče ne ugasne motorja, še manj pa jih iz ključavnice ali avtomobila vzame ključ.

In prav to priložnost bodo izkušeni tatovi hitro izkoristili. Medtem, ko bo voznik v okolici motorja opazoval, kaj bi lahko povzročalo  nenavadne zvoke, bo tat skočil v avtomobil, ga vžgal in dal v prvo ter se pred voznikovimi očmi odpeljal. Takšna metoda za kraje avtomobilov je sicer zelo popularna v ZDA, v zadnjem času pa so jo začeli opažati tudi v Evropi.

Ford focus in radarski tempomat Avto Katere sisteme vozniki najpogosteje izklopijo?

Seveda lahko pozoren voznik prepreči krajo te vrste. Prvo in osnovno pravilo je, da tudi med kratkimi izhodi iz avtomobila ugasnemo motor in ključ ali kartico vzamemo s seboj. Še bolje ga je seveda zakleniti. Tudi preden vstopite v avtomobil,  je dobro, da na hitro preverite, če je z njim vse v redu. Ena izmed najbolj učinkovitih metod tatov za prelisičenje voznika je, da med kolo in blatnik avtomobila porinejo prazno plastenko, ki bo seveda dovolj hrupna, da se lahko zgodi zgoraj opisani scenarij.

Renault zoe Boleča primerjava Avto Kje je polnjenje električnih avtov najbolj umazano in kje čisto
Komentarjev 9
  • Toma 20:21 23.januar 2022.

    Sem jaz kriv?

  • Avatar karjola
    karjola 18:50 23.januar 2022.

    Zelo dobro je imeti s sabo polmetrsko železno palico za štetje reber .....

  • Toma 13:49 23.januar 2022.

    Pri meni neizvedljivo že 13 let…