Avto > Iz druge roke
5982 ogledov

Žalostna novica: legendarno srečanje GTI se je poslovilo

GTI srečanje ob Vrbskem jezeru Milan Lakić
Iz Koroške prihaja novica, da letos ne bo legendarnega srečanja navdušencev nad golfi GTI, ki je od začetka osemdesetih let prejšnjega stoletja pritegnila več kot 100.000 navdušencev.

Tradicionalno srečanje navdušencev nad Volkswagnovo športno znamko GTI namreč ni več dobrodošla v koroški skupnosti Otok od Vrbskem jezeru, ki je bila od leta 1982 za en majski konec tedna Meka navdušencev za volkswagne GTI, pozneje pa tudi za zmogljive avtomobile drugih znamk Volkswagnove skupine.

VW golf GTI TCR Najhitrejši GTI! Avto Golfu GTI so serijsko zlomili blokado. Tako hitro gre!

GTI srečanje ob Vrbskem jezeru | Avtor: Milan Lakić Milan Lakić

Lokalna skupnost je v ponedeljek sporočila, da je dogodek, ki je pritegnil navdušence ne le s Koroške, ampak tudi sosednjih držav in celo Nemčije, kraj privedel do meja njegovih zmogljivosti in pri domačinih vzbudil vse večje nezadovoljstvo in nasprotovanje prireditvi.

Vrbsko jezero 2011 Letošnji GTI ob Vrbskem Avto GTI srečanje ob Vrbskem jezeru letos v znamenju ležečih policajev

Kot razlog za odločitev so v lokalni skupnosti navedli tudi »učinke podnebnih sprememb, odgovornost političnih odločevalcev za ohranitev ekosistema in potrebo, da ukrepe na vseh področjih uskladijo z načeli varovanja okolja.«

GTI srečanje ob Vrbskem jezeru | Avtor: Milan Lakić Milan Lakić

Prireditev so sicer zadnjič priredili leta 2019 pred izbruhom epidemije, vendar se je okrog 5.000 najbolj zagrizenih navdušencev ob Vrbskem jezeru neuradno zbrali tudi lani. Policija je tedaj izdala 3.700 kazni in zaplenila več kot 400 registrskih tablic tehnično neustreznih avtomobilov.

Volkswagen golf GTI Volkswagen Avto Volkswagen je razkril tri nove različice golfa VIII