Avto
3135 ogledov

Jeremy Clarkson brez dlake na jeziku tudi o koronavirusu

Jeremy Clarkson Profimedias
Jeremy Clarkson je pogosto v javnosti dvigal prah. Na svoj način je komentiral tudi obnašanje vlade in navade v času koronavirusa.

Nekdanji voditelj britanske avtomobilistične oddaje Top Gea Jeremy Clarkson je v kolumni za The Sun kritiziral britanskega premierja Borisa Johnsona, da naj Britanci ostanejo doma, a je hkrati ponudil rešitev, ne le kritike.

Stikala za odpiranje stekel star avto "Neumni uradniki" Avto Trumpov izgovor: "Motorji bodo tekli mirneje"

"Boris Johnson nam je ukazal, da ostanemo doma. Zanima me, kaj si je zamislil. Mislil je, da se bomo vsi zbudili zjutraj in si dejali - oh, moje delo sploh ni pomembno, samo izgubljam čas, zato bom raje ostal v postelji," piše Clarkson. "Mislim, da je delo bolj pomembno, kar se je izkazalo dan po poziv Johnsona, ko se je na javnih sredstvih prevoza v Londonu trlo potnikov," dodaja in namiguje na to, da se je na podzemni železnici ali na avtobusu okužilo veliko število ljudi, zato je ponudil svojo rešitev za ljudi, ki morajo nujno na delo. „Lahko uporabite virusno odporno prevozno sredstvo. Če ste v njem, se ne morete okužiti, prav tako ne morete nikogar okužiti. Imenuje se avtomobil," je pojasnil Clarkson in dodal: "Že leta nas politiki potiskajo iz družbe. Znižali so omejitve hitrosti, uvedli davke, prepovedali vstop v mesta in celo ukazali, da, če že moraš imeti avto, mora biti to električni avtomobil."

Avtomobilski salon v Parizu To so predlogi Avto Bo žrtev virusa tudi pariški avtomobilski salon?

Voditelj dodaja, da moramo biti med epidemijo covid-19 čim bolj izolirani, zato bi se morali na delo voziti z avtomobilom. Pri tem bi morali odpraviti vse omejitve glede parkiranja v mestu. "Avtomobili bi morali imeti možnost uporabe avtobusnih in kolesarskih koridorjev, vse kamere pa morajo biti izključene," predlaga Clarkson.

Volkswagen tovarna proizvodnja Avto Bodo avtomobilski proizvajalci preživeli krizo?

"V zadnjih mesecih je v tej državi delalo 32 milijonov ljudi, registriranih je bilo 32 milijonov avtomobilov. In to je dobra novica, saj pomeni, da se lahko vsi varno odpravijo na svoje delovno mesto v virusnem odpornem kokonu. Čudno je to, da nam že leta in leta grozijo, da nas bodo avtomobili nekega dne ubili. Toda zdaj je jasno, da so pravzaprav to naši vitezi v briljantnem oklepu," metaforično kolumno za The Sun zaključi Clarkson.
 

Komentarjev 1