Avto
24 ogledov

Kazni jih niso ganile

V hrvaški prestolnici se je karavana porschejev, ferrarijev, mercedesov, lamborg Žurnal24 main
Gumball 3000. Skozi Slovenijo je švignilo več kot sto dragih lepotcev na štirih kolesih.

“V Sloveniji so me ustavili z neoznačenim avtom. Imeli so neki moderen sistem, ki je kar med vožnjo meril, kako hitro sem šel. Malo sem se moral pogajati za kazen, na koncu mi je policist napisal 75 evrov, v zameno pa sem mu dovolil, da se je usedel v moj avto,” je včeraj v Zagrebu o bližnjem srečanju s sistemom Provida razpredal lastnik superšportnega lamborghini murchielága.

Parado štirikolesnikov so obiskali Bode Miller, Eve, David Hasselhoff, Xzibit, Tony Hawk in mnogi drugi zvezdniki.

Bil je le eden od skoraj 200 udeležencev slovite dirke Gumball 3000, ki je na poti od Londona do Istanbula prečkala Slovenijo, se ustavila na kosilu v sosednji prestolnici, predzadnjo etapo pa končala v Beogradu – tako kot sedemkrat doslej z noro zabavo.

Mešanica igralcev, glasbenikov, športnikov ali pa zgolj bogatih, med temi je bil tudi dubajski šejk, je morala za vstopnico za najprestižnejši reli plačati skoraj 29 tisoč evrov, v zameno pa so dobili osem nepozabnih in neprespanih noči, polnih zabav, dirkanja po dirkališčih, uživanja v F1 v Monaku, menjavanja prestolnic hitreje od spodnjih hlač …

“Francija je bila krvava”
Še najmanj v ospredju je, kdo bo prvi prišel do cilja, čeprav je kljub strogim nadzorom policije marsikateri udeleženec pohodil plin do konca.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Tudi v Sloveniji so policisti in nadzorniki vinjet skrbno bedeli nad njimi (šest so jih, ker niso imeli vinjet, Darsovi nadzorniki tudi oglobili), a je veliki večini odsek Fernetiči–Obrežje ostal v lepem spominu.

“Vaše ceste so izjemne,” je za Žurnal24 dejal Maximillion, organizator dogodka in sovoznik pevke Eve v rolls-royce drophead coupeju. “Zelo lepa pokrajina, ljudje so nam množično mahali z nadvozov.” Voznik 1,8 milijona evrov vrednega aston-martina one-77 mu je prikimal. “Pri vas sem za kazni plačal le nekaj malega. Ampak Francija ... tam je bilo pa zares krvavo.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.