Avto
30 ogledov

Kia rio četrte generacije s športnejšim videzom

Kia rio
1/3
Kia
Kia bo jeseni na avtomobilskem salonu v Parizu premierno predstavila četrto generacijo modela Rio. Južnokorejski proizvajalec je na spletu objavil prve skice novinca.

Aktualna, tretja generacija ria, ki je na v aktualni generaciji na voljo kot kombilimuzina (3- in 5-vratni model) in štirivratna limuzna, je na trgu od leta 2012 naprej. Za bolj agresiven zunanji dizajn so poskrbeli v oblikovalskih studiih v Frankfurtu v Nemčiji in v Irvineu v Kaliforniji. V Parizu bo predstavljena kombilimuzinska različica, govori pa se, da bo še naprej na voljo v tri-, štiri- in petvratni različici.

Pri Kii so pojasnili, da so riu podaljšali medosje, kar obeta več prostora v potniški kabini in prtljažniku (zdaj je volumen 288 litrov). Veliko komponent bo skupnih hyundaiu i20.

Tudi športna GT različica?

Pi Kii so v izjavi za javnost še zapisali, da bo novinec ponujal boljše vozne lastnosti ter najboljšo praktičnost in varnostne tehnologije v razredu, kjer se bo boril z modeli kot sta ford fiesta in VW polo.

Na voljo bodo trivaljni in štirivaljni motorji, najverjetneje tudi turbo trivaljni motor v dveh različicah z 73 kilovatov moči (100 KM) in 92 kilovatov moči (125 KM). Govori se tudi o športni različici GT.

Rio je za Kio eden ključnih modelov, gledano globalno. Lani so po vsem svetu prodali 473 tisoč primerkov, kar ria uvršča na vrh seznam najbolj prodajanih vozil znamke Kia.

 
Komentarjev 1
  • Rdečivrag 08:31 25.avgust 2016.

    To je pa huda kombinacija članka in oglasa. Zgoraj nova Kia, pod člankom pa na "debelo" Oplov oglas, na katerem so na pogledat precej bolj oblikovno zastareli Opli. Se vsaj direktno vidi razlika...