Avto
6214 ogledov

Kitajski Nio bo v Evropo pripeljal blagovno znamko za množični trg

Nio ET5 Nio
Kitajsko električno zagonsko podjetje Nio bo svojo novo glavno električno blagovno znamko pripeljalo v Evropo.

To se bo zgodilo le nekaj mesecev po lansiranju na Kitajskem leta 2024, je povedal predsednik in soustanovitelj podjetja Nio Lihong Qin.

Nio je napovedal lansiranje še neimenovane blagovne znamke za množični trg leta 2021. Kot so povedali na predstavitvi v Berlinu, bo odnos nove avtomobilske znamke z Niom podoben odnosu Volkswagna do Audija in Toyote do Lexusa.

MG Slovenija Avto MG bo pri nas odprl 11 salonov

Znamka se bo osredotočila na manjše avtomobile, kot jih Nio trenutno lansira v Evropi, je Qin povedal novinarjem ob predstavitvi znamke Nio, ki je potekala v nemški prestolnici.

Nio ET5 | Avtor: Nio Nio

Proizvajalec avtomobilov bo znamko usmeril na evropske trge, ki imajo visoko prodajo avtomobilov za množični trg in ne v Nemčijo, kjer so močne premijske znamke BMW, Mercedes-Benz in Audi. "Zaradi različne strukture tržnega prodora je boljše začeti s Francijo, Italijo in Španijo," je dejal Qin.

MG4 electric Tudi pri nas Avto MG4 z inovativno baterijo nad Volkswagnov ID.3

Pri podjetju Nio so predstavili svoje načrte za uvedbo svoje premijske blagovne znamke v Nemčiji, na Švedskem, Nizozemskem in Danskem. Prvič so se na evropskem trgu pojavili lani, in sicer na Norveškem. Naslednje leto bo znamka predstavljena v Združenem kraljestvu, pa tudi v Švici, Avstriji, Belgiji in Luksemburgu, je dejal Qin.

Ključna nova platforma

Vsi avtomobili, ki bodo zdaj predstavljeni v Evropi, bodo zgrajeni na najnovejši platformi znamke NT2, začenši z veliko limuzino ET7. Dobave ET7 se bodo začele ta mesec, marca pa mu bo sledila srednje velika limuzina ET5 in veliki SUV EL7.

Testi EuroNCAP Varnost Avto Varnost: Kitajci že blestijo v Evropi, vendar je predstavo ukradla Tesla

EL7 je bil preimenovan iz ES7, potem ko je Audi vložil tožbo, v kateri je trdil, da Niov sistem poimenovanja ES za njegove SUV-je zveni preveč podobno njegovi seriji z oznako S.

NIO ES8 | Avtor: NIO NIO

MG Veliki načrti Avto Kitajski MG novo zgodbo začenja v treh slovenskih mestih

Nio je pot na Norveškem začel z velikim športnim terencem ES8, ki je zgrajen na prvi generaciji platforme Nio. ES8 ne bo več naprodaj po Evropi, dokler model ne bo nadgrajen na platformo NT2, to pa se bo zgodilo naslednje leto, je še dejal Qin. Model se bo tudi preimenoval v EL.

Komentarjev 2
  • endrug 09:25 11.oktober 2022.

    V Nemčiji bo Nio ET7 70.000 evrov.

  • Toma 17:25 10.oktober 2022.

    Zaostrovanje bo šele, ko bodo cene padale!