Avto
11 ogledov

Lamborghinije bo poganjal nov motor

Motor V12
1/8
Žurnal24 main
Znano je, da bo Lamborghini v Ženevi predstavil naslednika murcielaga, ki naj bi se imenoval aventador. Že zdaj pa so predstavili V12-motor in menjalnik, ki ga bosta poganjala.

Od 1964 pa do danes se je 12-valjni motor v modelih 350 GT, miura, espada, countach, diablo in murcielago spreminjal le v skladu z evolucijo. Za novo generacijo superšportnika pa so v Sant'Agata Bolognese motor ukrojili povsem na novo.

Iz 6,5 litra delovne prostornine in V12-zasnove bo prišlo največ 515 kW (700 KM) moči pri 8.250 vrtljajih in do 690 Nm navora.

Novi motor in menjalnik v GALERIJI.

Nad vsakim cilindrom iz zmesi aluminija in silicija se bodo odpirali štirje ventili, gibi valjev bodo kratki, celoten motor pa bo tehtal vsega 235 kilogramov. Seveda niso pozabili na strašljivi zvok, ki bo prihajal iz agregata.

Najmočnejši biki bodo divjali tudi s pomočjo novega menjalnika ISR (Independent Shifting Rod). Ta naj bi bil kar za 50-odstotkov hitrejši od menjalnikov z dvojno sklopko, kar so dosegli s paralelnim in ne zaporednim  načinom pretikanja med prestavami. Menjalnik k skupni masi doda nizkih 79 kilogramov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.