Avto
1727 ogledov

Maksi prenova za minija

mini
1/19
MINI
MINI je občutno oblikovno prenovil svoj krovni model in mu dodal novo vsebino.

MINI je predstavil prenovljeni krovni model. Renovacija obsega trivratni, petvratni in kabrio model minija. Prodaja se bo začela spomladi. 

Prenovljenega malčka bo vešče oko spoznalo po sicer znanem, a dodobra predrugačenemu prednjemu delu z nekoliko drugačnim videzom serijskih LED svetil in novim odbijačem. Med drugim se je avto znebil prednjih meglenk, zdaj je luč za slabo vreme vgrajena v glavni žaromet. Zadaj so nekaj črt na odbijaču raztegnili drugače, meglenka je postala miniaturna, nova je antena, pomembna novost pa so tudi nove možnosti pri barvah karoserije in strehe ter platišča. Različlici cooper S in JCW sta pridobila nov večji difuzor.

Primerjava med novim (desno) in starim (levo) razkriva podrobnosti oblikovnih sprememb:

mini | Avtor: MINI MINI
mini | Avtor: MINI MINI

Znotraj je pričakovana pridobitev petpalčni digitalni voznikov zaslon, ki smo ga v drugih sorodnikih že vajeni, naredili so tudi revizijo stikal, dodali nove možnosti oblazinjenja, LED osvetlitev lahko po novem sveti skozi lasersko gravirane obloge. Omeniti velja še nov dizajn zračnikov, volan je lahko ogrevan, posodobili so infozabavni sistem na zdaj standardnem 8,8-palčnem zaslonu. Med novimi funkcijami je pomočnik za ohranjanje voznega pasu in adaptivni tempomat stop&go. Zanimivo pa bodo miniji še naprej brez Android Auta.

mini | Avtor: MINI MINI

Pri motorjih sprememb ni in ostajamo pri štirih že znanih različicah 1,5 in 2,0 bencinskega motorja (one first, cooper, cooper S in JCW) ter električnega motorja pri miniju SE.

mini | Avtor: MINI MINI
mini | Avtor: MINI MINI
mini | Avtor: MINI MINI

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.