Avto > Na Štrom
1335 ogledov

Mini načrtuje nov model, ki ne bo niti približno "mini"

MINI
Pri znamki Mini načrtujejo razširitev svoje ponudbe z novimi SUV športnimi terenci oziroma križanci. Po poročanju britanskih medijev sta v igri dva nova modela.

* Na fotografijah je konceptni mini rocketman

Eden naj bi bil električni križanec s 5 vrati, ki bo nastal v sodelovanju s kitajskim podjetjem Great Wall Motors. Avto bo temeljil na novi platformi, dobil pa bo tudi nove baterije brez uporabe kobalta, kar bi ga znalo precej poceniti. Zanimivo je, da bi lahko križanca poimenovali paceman. To ime je Mini že uporabljal, križanca pa pred leti upokojil.

Avto Test mini countryman JCW: Kot v Italijanski misiji

Druga novost naj bi se imenovala traveller, na voljo pa naj bi bil tako v električni različici kot z motorji na notranje zgorevanje. Še bolj zanimivo je, da naj bi bil Minijev SUV po velikosti nad trenutno največjim countrymanom in gabaritsko zelo podoben BMW X3. Šef znamke Mini Bernd Korber je sicer v pogovoru za Autocar dejal, da "čeprav si je težko predstavljati vozilo znamke Mini velikosti BMW X3 ali X5", take modele potrebujejo za nadaljnjo rast znamke. Dodal je, da bodo tudi večji križanci še vedno ohranili značaj znamke, ki je znana po "gokard" občutkih za volanom.

 | Avtor: MINI MINI

BMW 118d Avto Velik korak za BMW

SUV naj bi na ceste predvidoma zapeljal leta 2024. Mini za konec leta 2022 načrtuje še novo, četrto generacijo standardnega modela cooper. Avtomobil bo nekoliko manjši od trenutnega modela, vendar pa bo ponudil enako prostorno kabino.

BMW serija 4 coupé URADNO Avto Tako "odbit" je novi BMW serije 4 coupe

Pri premijski znamki načrtujejo še široko paleto pogonskih sklopov, vključno z bencinskimi z 48V blago hibridno tehnologijo. Pričakujemo lahko tudi električno različico, vendar z večjimi baterijami in večjo avtonomijo, kot jo ponuja današnji cooper SE.

 | Avtor: MINI MINI

Prenovljeni BMW M5 M5 in M5 competition Avto BMW letvico dvignil še višje

Mini je sicer leta 2019 zabeležil drugo zaporedno leto s padcem prodaje, a je olajševalna okoliščina ta, da je njegova svetovna prodaja (347.474 prodanih primerkov) za rekordnim letom 2017 zaostajala le za 24.720 primerkov. Matična družba BMW za prihodnost vidi veliko večji potencial zlasti na azijskih in severnoameriških trgih, za katera sta v prvi vrsti zasnovana omenjena bodoča SUV modela in tudi tu se skriva odgovor, zakaj so modeli znamke Mini vse večji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.