Avto
5 ogledov

Mercedesov koncept razreda A

Mercedes-Benz razreda A koncept
1/23
Žurnal24 main
Tretjo generacijo razreda A Mercedes-Benz najavlja s študijo (tovarniška oznaka W176) concept A, ki jo bo javnosti prvič razkril že ta mesec, ko bo svoja vrata odprl avtomobilski salon v Šanghaju.
Fotogalerijo Mercedes-Benzovega razreda A si lahko ogledate tukaj.

Concept A v primerjavi z aktualnim modelom odlikuje privlačnejši videz, oblikovalci pa so navdih našli kar v najnovejših konceptih znamke Mercedes-Benz, kot sta CLS Shooting Brake in F800 Style.

Tudi notranjost je bolj futuristična. Prostora je za štiri potnike, serijski model pa bo na ceste zavil prihodnje leto. Concept A temelji na MFA-platformi s pogonom na prednji kolesni par. Pod motornim pokrovom je dvolitrski štirivaljni M270-agregat s turbopolnilnikom in neposrednim vbrizgom, ki razvije 154 kilovatov (210 KM), kombiniran pa je z menjalnikom z dvojno sklopko. Poleg različice s tremi vrati pri Mercedesu načrtujejo vsaj še tri različice na MFA-platformi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.